Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pražský Lev při premiéře vyhrál i v hledišti

Sport

  23:12
PRAHA - 6358. Tak tolik diváků dorazilo na premiéru prvního českého týmu v KHL. Lev Praha, který vyhrál 2:1, tak naplnil Tipsport Arenu zhruba z poloviny. „Že přijde tolik lidí jsem fakt nečekal. Teď jen doufám, že nepřišli jen proto, že na nás byli jednou zvědaví. Snad nám pomůže výhra k dalším dobrým návštěvám,“ řekl LN člen prvního útoku Jakub Klepiš.

Zápas KHL Lev Praha - Dinamo Riga, fanoušci Lva Praha foto: ČTK

Arena ale po většinu zápasu s Dinamem Riga zůstala tichá. Nebýt kotle hostujících lotyšských fanoušků a snažení fanklubu Lva, by by slyšet i pokřikování hráčů na ledě. Ale přesto je to malé vítězství, ještě v úterý se mluvilo o 2500 návštěvnících.

K TÉMATU

Zástupci klubu, který převzal licenci na KHL od Lva Poprad, slibovali před zápasem show. Jenže zhruba 25 minut před buly se hala kvůli technické závadě ponořila do tmy a ticha. S desetiminutovým skluzem se pak uskutečnilo zrození nového týmu, kterému na svět pomohla nepříliš povedená bubenická show.

Už při představování hráčů bylo poznat, jací fanoušci do Holešovic dorazili. Největší ohlas sklidili Tomáš Pöpperle, Michal Sersen a Tomáš Rachůnek. Všichni tři ještě na jaře oblékali dres klub, který je v areně doma už téměř padesát let – Sparty. "Vzniká tady něco nového, a všechno potřebuje svůj čas. Když jsme dali gól na 2:1, tak už ale byli lidé slyšet," řekl o atmosféře Pöpperle.

Lidi nadchlo, že se v Česku bude hrát KHL

Právě jemu tleskali diváci poprvé. V šesté minutě totiž po Němcově faulu zlikvidoval trestné střílení Džezirnše. Největší jásot se pak nesl zpoza zad pražského brankáře, kde poskakovala zhruba padesátka členů fanclubu. Někteří z nich se už dokonce pyšnili dresem. "Ale já ho mám zatím jen vypůjčený," říkal fanoušek Vojtěch Starý. "Lev je pražská naplavenina, stejně jako já jsem pražská naplavenina. Proto je mi tenhle klub sympatický,"dodal se smíchem.

Někteří si našli cestu k umělému klubu ale i přesto, že jsou z Prahy. "Nadchlo mě, že se u nás v republice bude hrát KHL. Tomuhle projektu jsem fandil už od doby, kdy se měl rozjet v Hradci. Já beru Lev jako nás malý český nároďák, budu na něj pravidelně chodit," plánoval fanoušek Lukáš v podepsaném dresu Ondřeje Němce. 

Ale novému českému klubu k prvním třem bodům pomohli Slováci. O góly se totiž postaral Luboš Bartečko a Tomáš Surový. Ne všichni ale za vstupenku zaplatili. Na chodbách areny se dali potkat třeba mladíci v dresech HC Varnsdorf. "V klubu nám nabídli volné lístky, tak jsme toho využili," pravil hokejista Robin.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!