Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté trénovali ještě bez Milana Michálka a Mrázka

Sport

  14:47
PRAHA - Čeští hokejisté naposledy trénovali před odletem do Stockholmu v pražské O2 areně a v přípravě se museli stále ještě obejít bez útočníka Milana Michálka z Ottawy i třetího brankáře Petra Mrázka z celku juniorské OHL Ottawa 67's. Výprava odletí do dějiště mistrovství světa ve čtvrtek a až ve švédské metropoli se na ledě potká kompletní tým.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na tréninku foto: ČTK

Michálek se po úterním příletu dočkal své zatoulané výstroje až krátce po skončení přípravy spoluhráčů, vyjel proto na led později alespoň sám. Mrázek zmeškal letecký spoj a připojí se k týmu dnes odpoledne v hotelu Corinthia. "Výstroj zůstala asi někde v Londýně, kde jsem přestupoval," řekl novinářům Michálek, který místo souhry na ledě v útoku s Davidem Krejčím a Alešem Hemským zamířil do posilovny.

"Té už mám opravdu plné zuby, těším se na led," smál se Michálek. Zabruslil si po více než týdnu a litoval, že nemohl absolvovat plnohodnotný trénink. "Je to pro mě špatné i z toho důvodu, že jsem se chtěl sehrát s klukama a trochu si zvyknout na to širší kluziště. Věřil jsem, že budu mít před šampionátem tak tři čtyři tréninky, a bude z toho jeden, ale musím to nějak zvládnout," doplnil.

Bude doufat, že souhra tria šikovných hráčů v jednom útoku zafunguje i bez delšího tréninku rychle. "David Krejčí i Aleš Hemský jsou výborní hráči, ale teprve uvidíme, jak si sedneme, to nelze nikdy říct dopředu. Až budeme hrát, tak uvidíme, jak to půjde," prohlásil.

Ve formaci s Krejčím a Hemským místo něj při tréninku zaskakoval Petr Koukal. "Ideální stav by byl, kdyby Milan přijel, měl bágl a dva tréninky za sebou, ale jsme rádi, že je vůbec tady. Člověk to nezmění, půjde si zabruslit a začne tréninkem ve Stockholmu," řekl kouč Alois Hadamczik.

Zbyněk Michálek se stále neozval po narození dcery

Mrzí jej, že jedna z elitních formací nemůže nacvičovat souhru. "Je to komplikace, protože by měli už dva tréninky, kde by dělali spolu založení útoků a veškeré situace. Loni pospolu hráli hráči už na turnaji v Brně," dodal reprezentační trenér. Od příletu byl Milan Michálek i bez osobních věcí. Musel si je vypůjčit od spoluhráčů. "Půjčil jsem si triko od Jirky Novotného, tak to mám trošku upnuté," řekl Milan Michálek. "Půjčil jsme mu i spodní prádlo. Bohužel XXXXL nebylo, bylo jen XXL, takže to měl jako tangáče. Musím se na to příště líp vybavit," smál se Novotný.

Trenér Hadamczik stále čeká na potvrzení startu Michálkova bratra Zbyňka, který po pondělním narození dcery nebyl k zastižení. "Věřím, že se spojíme. Případně bychom i na něho počkali, ale rádi bychom věděli, na čem jsme. Jak dlouho případně máme čekat. Věřím ale, že přijet chce a netřeba ho přemlouvat," řekl Hadamczik.

Hráč Pittsburghu by se měl stát sedmým zástupcem v národním týmu z NHL a vůbec prvním na postu obránce. Ani sourozenec Milan ale neměl od bratra žádné novinky. "Nevím, jestli slaví, nebo co dělá, uvidíme," dodal útočník Ottawy. Do Stockholmu odletí česká výprava ve čtvrtek v 10:00 z pražské Ruzyně a v hale Globen má naplánovaný první trénink v 18:00.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.