Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté znovu porazili znovu Lotyšsko, rozhodl Nakládal

Sport

  20:27aktualizováno  20:58
JINDŘICHŮV HRADEC - Čeští hokejisté porazili i ve druhém přípravném zápase před mistrovstvím světa Lotyšsko, tentokrát 1:0. Zápas v Jindřichově Hradci, který byl součástí Euro Hockey Challenge, rozhodla branka Jakuba Nakládala z první třetiny. Gólman Pavel Francouz udržel při svém debutu v národním týmu čisté konto.

ČR - Lotyšsko. Lotyšský brankář Máris Jučers dostává první gól od Jakuba Nakládala foto: ČTK

Hokejová Euro Hockey Challenge v Jindřichově Hradci

Česká republika - Lotyšsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 8. Nakládal (T. Rachůnek, Vrána). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3067.
ČR: Francouz - Krejčík, Nakládal, Kutlák, Kolář II, T. Voráček, Kubát, Trončinský - Irgl, Novotný, Kašpar - Gulaš, Koukal, I. Rachůnek - Pech, Roman, Svačina - T. Rachůnek, Vrána, Sekáč. Trenér: Slavomír Lener.
Lotyšsko: Jučers - K. Redlihs, Sotnieks, Cibulskis, M. Jass, Jakovlevs, Jerofejevs, Porejs - Meija, Štals, Cipulis - Jekimovs, Indrašis, Keninš - Upitis, Bičevskis, Bierais - Bajaruns, Pavlovs, K. Jass. Trenér: Ted Nolan.

"Nedostali jsme se do takového rytmu jako v prvním zápase. Ve středu nám vyšla první třetina, kdy jsme hráli velmi dobře. Tentokráte byli Lotyši pozornější a nepouštěli nás k tomu, abychom se dostali hluboko k nim do pásma," řekl Slavomír Lener, který stejně jako ve středu vedl tým místo hlavního kouče Aloise Hadamczika 

Oproti předešlému duelu začali Lotyši aktivněji, debutant v české brance Francouz si tak připsal úvodní zákrok již v první minutě. Jučerse poprvé výrazněji prověřili Svačina s Romanem, skóre se jim ale otevřít nepodařilo. Do vedení dostal český tým v 8. minutě Nakládal, který využil přihrávku Tomáše Rachůnka. Vyrovnat mohl v 17. minutě Pavlovs, jenže trefil tyč. Francouze nepřekonal ani v následném závaru Bajaruns.

České vedení se nepodařilo zlikvidovat ani Jekimovsovi na začátku druhé třetiny. Stejně jako o den dříve si Lotyši v druhé třetině vytvořili převahu a Francouz musel zlikvidovat dvanáct střel, zatímco Jučers jen čtyři. Novotného pokus stejně jako Irglova šance v přesilové hře gólem neskončily. Velkou příležitost vyrovnat měl dokonce při Bičevskisově vyloučení Keninš, Francouz byl ale připraven. Obraz hry se příliš nezměnil ani v třetí části. Zejména díky třem přesilovkám si Lotyši udržovali převahu, Cibulskis, Upitis ani Maris Jass však vyrovnat nedokázali.

Bajaruns poté ve slibné příležitosti přestřelil. Z českých hráčů zahrozil jen Gulaš. Vyrovnat se nakonec hostům nepodařilo ani v závěrečné power play, kterou předčasně ukončila jejich hra v sedmi. Národní tým tak ani v třináctém vzájemném souboji s Lotyšskem neprohrál. Další utkání čeká českou reprezentaci příští pátek, kdy se v Řezně utká s Německem. To už tým povede hlavní kouč Alois Hadamczik, který je momentálně na inspekční cestě v zámoří. Na pondělním srazu by se měli hlásit všichni hráči ze současného kádru plus zástupci Slavie a zřejmě i Třince.

Jisté momentálně ale je pouze povolání slávistického útočníka Tomáše Hertla. Další jména chce vedení národního týmu zveřejnit v pátek. "Chceme, abychom měli k dispozici pět pětek, takže musíme tým doplnit. Čekají nás náročné zápasy s Německem. Zjišťujeme ale, jaký je zdravotní stav jednotlivých hráčů," uvedl Lener. K týmu by se měli připojit také Petr Čáslava a Michal Vondrka, kteří proti Lotyšsku nehráli, a zřejmě i Michal Barinka.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...