Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté Znojma budou hrát rakouskou ligu

Sport

  8:00
ZNOJMO - Hokejisté Znojma budou v příští sezoně startovat v mezinárodní rakouské lize. Dnes uzavřeli s vedením soutěže smlouvu. V české první lize Znojmo hrát nebude.

Ilustrační foto. foto: ČTK

"V českých soutěžích ale budou hrát nadále naše mládežnické a juniorské týmy," řekl ČTK jednatel znojemského klubu Stanislav Hahn.

Jednání s rakouskou stranou byla podmíněna souhlasem Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). "Podařilo se nám postupně najít a doladit všechny podmínky tak, aby byly schůdné pro obě strany. Další podrobnosti sdělíme až na čtvrteční tiskové konferenci," dodal Hahn.

Ovšem ČSLH zatím žádnou informaci ze strany Znojma, že se chystá hrát zahraniční soutěž, údajně nemá. "U nás není nic nového," řekl generální sekretář ČSLH Martin Urban ČTK.

Aktivitu Orlů by měl řešit čtvrteční výkonný výbor svazu, do jehož začátku mělo Znojmo ohlásit, zda chce hrát první ligu v Česku, nebo působit v mezinárodní rakouské lize. A zároveň sdělit, zda potřebuje povolení ČSLH, či nikoliv.

Již dříve ale Urban uvedl, že Znojmo může teoreticky v zahraničí hrát i bez souhlasu svazu.

Znojemští hráči se na novou soutěž těší. "Rakouská liga je kvalitnější než česká první liga," uvedl na klubových stránkách kapitán týmu Radek Haman.

Trenér Orlů Karel Soudek považuje změnu soutěží za vítané zpestření.

Znojmo bude prvním českým hokejovým klubem, který bude startovat v zahraniční soutěži. Má se stát jedenáctým účastníkem rakouské ligy, v jednání je ještě rozšíření o účast dvanáctého celku, zřejmě ze Slovenska nebo Maďarska. V případě startu jedenácti klubů je připraven model soutěže se základní tříkolovou částí doma a venku o šedesáti zápasech. Do play off postoupí osm nejlepších týmů.

V uplynulém ročníku hrály rakouskou ligu Vídeň, Salcburk, Štýrský Hradec, Klagenfurt, Linec a Villach z Rakouska, Jesenice a Lublaň ze Slovinska, maďarský Székesfehérvár a chorvatský Záhřeb. Úřadujícím mistrem je Red Bull Salzburg.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...