Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Do hlavy, ale s úsměvem aneb Puk v oku a nesešitá fanynka

Sport

  15:05
Hokej je tvrdá hra, ten na zámořských klužištích obzvlášť. A v bezpečí často nejsou ani diváci. Podívejte se na tři nebezpečně vyhlížející momenty, které ale naštěstí skončily úsměvy.

Nahození Jiřího Hudlera skončila pod plexisklem Patrika Nemetha. foto: repro: Youtube

Hudler zarazil puk do oka

Hudler už je osmý, Vrbata první hvězdou. Oba přiblížili své týmy k play off

Jiří Hudler prožívá v Calgary životní sezonu. Zvláště v posledních týdnech je k nezastavení. Bodoval i v nočním utkání proti Dallasu, ve kterém si připsal gól a asistenci, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání a posunul se už na osmé místo kanadského bodování celé NHL.

Proti Dallasu se ale připletl i do velmi kuriózní situace. Ve snaze nahodit do útočného pásma trefil skákající puk tak nešikovně, že trefil domácího obránce Patrika Nemetha přímo do obličeje. Švéd se ihned podlomil v kolenou a chytil se za tvář.


Ale kde je puk? To záhy Nemeth odhalil, když si sundal rukavici z obličeje. Kotouč zůstal zaklíněn na jeho oku pod plexisklem. Drama se ale nekonalo, dokonce ani očekávané šití. Místo toho se Nemeth zeširoka usmál a jakoby se nic nestalo, podal puk rozhodčímu.

Fanynka odložila šití až po zápase

Až takové štěstí jako Nemeth neměla při nedávném incidentu fanynka z Chicaga, která na svou první návštěvu na zápase tamějších Blackhawks jen tak nezapomene.

Po drsném souboji u mantinelu vyrazili hokejisté plexisklo, které spadlo mezi diváky v prvních řadách a právě mladou fanynku zasáhlo do hlavy. Musela být ihned ošetřena, ale na tribunu se ještě do konce zápasu i s obvázanou hlavou vrátila.

„Lékaři mi doporučili, že by to chtělo nějaké stehy, ale s tím počkám až po utkání. Stalo se to tak brzy, chci to dokoukat,“ řekla americkým reportérům.

Tygří skok zahřál jen na chvíli

Otřesen byl i hrdina posledního videa, které se stalo hitem zámořských webů.

Obránce Louie Belpedio z týmu Miami se v prvním kole play off univerzitní zámořské soutěže ukázal jako obětavý skokan. Minutu před koncem za nepříznivého stavu 5:6 odvolal jeho tým brankáře, ale soupeř dokázal puk vyhodit a ten směřoval do opuštěné branky.

Belpedio předvedl úchvatný sprint a v letu dokázal v poslední možnou chvíli puk vyseknout a udržet šanci na vyrovnání. Brankové konstrukci se ještě dokázal vyhnout, ale po nárazu hlavou do mantinelu se s bolestivou grimasou odbelhal na střídačku.

Tam ho sice na chvíli zahřál pocit z úchvatného momentu, ten mu však nevydržel ani minutu. Sedm vteřin před koncem už tým Providence prázdnou branku trefil.

Autor: