Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejistům Sparty bylo špatně z jídla, případ prošetřuje i policie

Sport

  10:30
PRAHA - Několik sparťanských hokejistů postihly ve středu před druhým čtvrtfinále extraligy proti Vítkovicím střevní potíže. Jejich příčinou mělo být jídlo v pražském hotelu Expo. Případem se podle informací redakce zabývají hygienici a také policie.

Sparťan Adam Polášek po utkání s Vítkovicemi foto: ČTK

Spartě chyběli ve středu důležití hráči, nastoupit nemohl ani kapitán Tomáš Rolinek. Klub nejprve důvody jejich absence tajil.

Po utkání, které oslabený favorit prohrál 0:1 gólem v poslední minutě, sparťané oznámili: "Osm hráčů základní sestavy prodělalo v průběhu dne akutní střevní virózu. Pět z nich z tohoto důvodu nemohlo nastoupit do utkání. Věříme, ze všichni budou brzy v pořádku."

VÍCE O PLAY OFF

Omluvenky posílali sparťané trenéru Josefu Jandačovi při odpoledním odpočinku po obědě. Nakazit se měli v restauraci hotelu Expo, který je hned vedle holešovické Tipsport arény. Nepříjemnou situaci řešila hygiena a případem se zabývá také policie.

"Událost prošetřujeme jako ublížení na zdraví z nedbalosti," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. "Zásadní pro nás bude stanovisko Hygienické stanice hlavního města Prahy a lékařské zprávy od poškozených."

Roman Szturc z Vítkovic mezi brankářemTomášem Pöpperlem a Lukášem Pechem ze Sparty.

Podle informací redakce hygienici skutečně na místě zasahovali, ale žádné výrazné pochybení nenašli. "Nemám od nikoho žádné písemné stanovisko, je to všechno na základě ústních vyjádření," sdělila redakci Alice Médr, ředitelka hotelu Expo.

"Nevím, o ničem, v čem bychom pochybyli. Hygienici sem jezdí pravidelně. Ve středu jsme dělali dvě stě jídel, problémy byly u jenom u tří lidí. Jedli u nás i hokejisté Vítkovic a těm špatně nebylo."

"Nechceme z toho dělat zbytečné kauzy. Platí středeční vyjádření. Chceme se v play off soustředit na hru na ledě," řekl sparťanský mluvčí Tomáš Zetek.

Podle všeho by zdravotní potíže Rolinka a spol. neměly být vážné a na víkendové zápasy do Ostravy by mohla jet Sparta kompletní.

Suverénní vítěz základní části má každopádně s Vítkovicemi problémy - v sérii na čtyři vítězná utkání hraje po dvou domácích duelech 1:1.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...