Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Žádné překvapivé jméno. Třinec budou i nadále trénovat Mucha s Malíkem

Sport

  20:29
TŘINEC - Hokejisty extraligového Třince povede i nadále trenérská dvojice René Mucha, Marek Malík, která původně tým převzala dočasně. Vedení Ocelářů se rozhodlo, že je ve funkci ponechá a nebude už dál hledat nástupce Jiřího Kalouse a Václava Varadi, kteří rezignovali před deseti dny.

Trenér Třince René Mucha. foto: ČTK

Dosavadní trenér třineckého dorostu Mucha měl být jen záskokem za Kalouse, jenž odstoupil po debaklu 0:7 ve Vítkovicích.

Oceláři s Muchou na střídačce ve čtyřech zápasech získali pět bodů a vedení klubu nakonec někdejšímu třineckému hokejistovi a později úspěšnému trenérovi mládeže dalo důvěru až do konce sezony.

„Shodli jsme se na tom, že ponecháme stávající trenérskou dvojici Mucha a Malík. Myslím, že přinesli mužstvu nové impulzy, a pevně věříme, že se to zúročí v dalším pokračování,“ uvedl na třineckém webu viceprezident klubu Jan Czudek.

Extraliga: Třinec prohrál s Kometou, Litvínov zdolal Chomutov na nájezdy

Finální řešení bezvládí na lavičce Ocelářů je nečekané. Ambiciózní klub měl v hledáčku zvučnější jména, podle kuloárních zpráv jednal například s Václavem Sýkorou nebo Slovákem Lubomírem Pokovičem. Nakonec dostal přednost Mucha, který měl úspěchy u mládeže, ale vede teprve první seniorský celek v kariéře.

Podle Czudka se prý ale tým pod ním zvedl. „Bylo to vidět už v těch jednotlivých zápasech. Postupná gradace, změna sebevědomí mužstva. Chceme v tom pokračovat,“ řekl Czudek.

Stříbrný tým minulého ročníku, který před startem soutěže vyhlásil útok na titul, se od začátku sezony potýká s nevyrovnanými výkony. Po 22 kolech je Třinec na desátém místě.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...