Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hokejová Liga mistrů se losuje v pátek

Sport

  16:31
PRAHA/ČESKÉ BUDĚJOVICE - V pátek 25. dubna se hokejisté pražské Slavie a Českých Budějovic dozvědí jména soupeřů v premiérovém ročníku evropské Ligy mistrů. Úřadující český mistr má jistotu, že nenarazí na ruského (Ufa), finského (Oulu) a švédského (HV 71) šampiona. Všechny čtyři celky totiž byly zařazeny do prvního koše.

Budějovická Budvar arena se těší na Ligu mistrů. foto: Lidové noviny

České Budějovice, které se do soutěže kvalifikovaly jako vítěz základní části extraligy, byly zařazeny do třetího koše.


Dvanáct účastníků soutěže bude rozlosováno do čtyř tříčlenných skupin, v kterých se celky utkají systémem doma-venku. Podle pravidel soutěže na sebe nemohou narazit týmy z jedné země. Do semifinále postoupí vítězové, které opět čekají dva zápasy - doma a venku. Stejným systémem se hraje i finále.


Hracími dny Ligy mistrů byly zvoleny středy. Před startem soutěže se uskuteční od 12. do 14. září kvalifikační turnaj, v kterém se Košice, Bern a Norimberk utkají o poslední volní místo. Liga mistrů bude poté zahájena 8. října, finálové duely se uskuteční 21. a 28. ledna. Každý účastník hlavní soutěže má garantovaný příjem 300 tisíc eur, za každé vítězství v základní skupině navíc dostane 50 tisíc eur.

Další příjmy mohou úspěšné kluby získat při postupu do semifinále (200 tisíc eur), do finále (500 tisíc eur) a celkový šampion získá rovný milion eur.

Rozdělení košů:
1. koš: Salavat Julajev Ufa, Kärpät Oulu, Slavia Praha, HV 71 Jönköping.
2. koš: Slovan Bratislava, ZSC Lions Curych, Eisbären Berlín, vítěz kvalifikačního turnaje (Košice, SC Bern, Norimberk Ice Tigers).
3. koš: Metallurg Magnitogorsk, Espoo Blues, Mountfield České Budějovice, Linköping HC.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.