130 let
Jaroslav Bednář se raduje ze čtvrtého gólu v síti Linköpingu v zápase Ligy mistrů.

Jaroslav Bednář se raduje ze čtvrtého gólu v síti Linköpingu v zápase Ligy mistrů. | foto: ČTK

Hokejová Liga mistrů začala a hned také skončila

Sport
  •   14:25aktualizováno  15:12
PRAHA - Druhý ročník hokejové Ligy mistrů se v nadcházející sezoně neuskuteční. Mezinárodní hokejová federace se dnes rozhodla projekt pozastavit. Oznámil to generální manažer Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

"Zástupcům IIHF se nepodařilo prodat televizní práva," vysvětlil Urban důvod zrušení. Mezinárodní federace plánuje své rozhodnutí oficiálně oznámit dnes odpoledne. Podle Urbana byl projekt Ligy mistrů pozastaven na rok.

O šanci utkat se s předními kluby Evropy tak přišli hokejisté mistrovských Karlových Varů a pražské Slavie, která se v Lize mistrů představila spolu s Českými Budějovicemi v minulém premiérovém ročníku.

Ligu mistrů potkal podobný osud jako Evropskou ligu, kterou IIHF pořádala v letech 1996 až 2000. Poté ji z finančních důvodů zrušila. Problémem byla i skutečnost, že soutěž si nezískala renomé a řada účastníků jí nepřikládala velký význam.

Tento problém Liga mistrů neměla, mezinárodní federaci a jejímu marketingovému partnerovi společnosti Infront se však nepodařilo zajistit dostatek financí na organizaci. Před startem premiérového ročníku přitom zástupci IIHF tvrdili, že mají úvodní tři ročníky, ve kterých se mělo mezi kluby rozdělit vždy deset milionů eur, pokrytý.