Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejová Slavia se nestěhuje. Zůstane v O2 areně

Sport

  13:35
PRAHA - Hokejisté Slavie odehrají všechny domácí zápasy nadcházející extraligové sezony v O2 areně. Pražský klub se domluvil se společností Bestport, jež multifunkční libeňskou halu provozuje, na podmínkách, za kterých bude jejich spolupráce pokračovat i v nadcházející sezoně.

Trenér a spolumajitel Slavie Vladimír Růžička foto: ČTK

Slavia si pro jistotu před touto sezonou vyjednala u Asociace profesionálních klubů ledního hokeje dvouletou výjimku, aby mohla případně hrát i v Edenu. "Jak my, tak i Slavia jsme přišli s kompromisy a našli jsme shodu," uvedl předseda představenstva Bestsportu Richard Benýšek v tiskové zprávě.

"Jsme rádi za takový výsledek. O2 arena je symbolem českého hokeje a Slavia do ní prostě patří. Zápasy tady hraje vlastně už od otevření haly. Přejeme jí, aby došla v začínající soutěži co nejdál. Pro nás představuje dohoda, a tedy skutečnost, že Slavie zůstane v O2 areně, další krok ke stabilizaci firmy," doplnil. Bestsport, který má stejné akcionáře jako loterijní společnost Sazka, je totiž od května v úpadku.

Zástupci pražského klubu o možnosti, že by O2 arenu za určitých okolností opustili, mluvili na úterní tiskové konferenci před startem sezony. Přiznali, že od Asociace profesionálních klubů ledního hokeje dostali výjimku, aby zápasy mohli hrát v Edenu.

"V O2 areně máme kvalitní zázemí a pro diváky a naše fanoušky představuje komfort, na který si už za několik let zvykli," prohlásil člen představenstva a obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek. "V našich sportovních plánech na letošní sezonu jsme s O2 arenou počítali. Výjimka, udělená pro stadion v Edenu a schválená Valnou hromadou APK minulou středu, je jen pro případ nemožnosti uskutečnit utkání v O2 areně ve výjimečných případech," vysvětlil Blažek.

Dva stadiony jsou podle Růžičky velký přepych

Slavia hraje v O2 areně zápasy, připravuje se ale v Edenu, kde působí také všechny mládežnické týmy. "Dávat z rozpočtu 110 milionů korun 30 milionů na ty dva stadiony, to je dost velký přepych," komentoval situaci v úterý před uzavřením jednání s Bestsportem také jeden se spolumajitelů, generální manažer a trenér v jedné osobě Vladimír Růžička.

"Chceme ale hrát v O2 areně. Tam jsme doma, vyhráli jsme tam titul, hraje se nám tam na malinkém hřišti dobře. Domlouvali jsme se tam na podmínkách už dřív, lidé nám tam vždycky chtěli vyjít vstříc," dodal Růžička.

Klíčový pro Slavii, aby v minulých letech držela vyrovnaný rozpočet s působením v O2 areně, byl postup do play off. Od roku 2001 Růžička dovedl Slavii devětkrát minimálně do semifinále a příjem ze vstupného v hale až pro 17 000 diváků pak byl důležitým zdrojem příjmů. "Pokud bychom nehráli play off, tak už tam dva roky nejsme. Museli jsme tam postoupit, abychom si mohli doplatit sezonu," doplnil Růžička.

Kompromisní dohoda vyhovuje oběma stranám, jak naznačil Růžička už v úterý. Slavia má smlouvu v O2 areně až do roku 2024, přesto úvahy o předčasném odchodu byly. "Jaké by byly sankce, to nevím. Ale kdybychom na O2 arénu neměli, tak co bychom dělali. Na druhou stranu pro ně je záruka, že tam máme 30 akcí za rok," dodal Růžička.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!