130 let
Mladá Boleslav - Sparta (Miloš Holaň)

Mladá Boleslav - Sparta (Miloš Holaň) | foto: ČTK

Hokejová Sparta mění trenéry: Holaně s Volkem střídá Hořava a Rulík

Sport
  •   23:23
MLADÁ BOLESLAV - Vedení hokejistů Sparty odvolalo i přes dnešní výhru v Mladé Boleslavi trenérskou dvojici Miloš Holaň - David Volek. Nahradí je Miloslav Hořava a Radim Rulík, kteří povedou třinácté mužstvo extraligové tabulky podle klubového webu poprvé už na středečním tréninku. Podle zákulisních informací by Holaň mohl převzít právě Mladou Boleslav, která propustila trenéry jen krátce před Spartou.

Holaň s Volkem vedli Spartu necelý rok, od 28. října loňského roku. V minulé sezoně došli s ambiciózním týmem do čtvrtfinále play off, kde Sparta nestačila na Vítkovice a prohrála 3:4 na zápasy.

V novém ročníku Pražané předváděli navzdory nabitému kádru velmi nepřesvědčivou hru a nasbírali pouhých 19 bodů ze 16 odehraných zápasů.

Čtěte také

Devětačtyřicetiletý Hořava působil v minulosti ve Znojmě, v Karlových Varech, Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem. Trénoval také reprezentaci do 20 let, kde mu Rulík pomáhal jako asistent. Naposledy vedl švédský klub MODO Hockey.

Rulík, jenž vedl v minulé sezoně prvoligový Chomutov, má za sebou extraligová angažmá v Karlových Varech a v Plzni. Býval asistentem Ivana Hlinky v Omsku či Jaroslava Holíka u reprezentační dvacítky, kterou vedl i jako hlavní trenér.

Autor: ČTK