130 let
Liberec - Slavia (Miroslav Kopřiva)

Liberec - Slavia (Miroslav Kopřiva) | foto: ČTK

Doporučujeme

Slavia a Lev společně v O2 areně? Žádný problém

Sport
  •   14:22
PRAHA - Vize KHL v Praze nabývá reálných rozměrů. Prezident soutěže Alexandr Medveděv dokonce považuje působení hokejového klubu Lev v hlavním městě České republiky, který dosud hrál ve slovenském Popradu, za hotovou věc. Však už také příští týden budou pokračovat jednání mezi Lvem a pražskou O2 arénou, kde by klub KHL popřípadě hrál.

O2 arena je ovšem domovským stánkem Slavie. Podle majitele libeňské haly, společnosti Bestsport, ale působení dvou týmů není problém. "Technicky je možné zajistit, aby v O2 areně hrála své domácí zápasy dvě mužstva," řekl Lidovým novinám tiskový mluvčí Oldřich Babický.

Vlastník Lva, společnost ČKD Group, už s O2 arénou zahájil jednání, první schůzka proběhla přibližně před třemi týdny. Na dotaz LN, kdy budou jednání pokračovat, odvětil předseda představenstva Bestsportu Richard Benýšek: "V příštím týdnu se opět sejdeme."

Výměna reklam na ledě není složitá

Zdánlivou překážkou by mohly být reklamy na ledové ploše, které by měly oba týmy pochopitelně jiné. Existuje však metoda na dočasnou úpravu ledu. "Překrytí reklam by prováděla specializovaná firma a jde o náklad v řádu desítek tisíc korun a nebude to mít vliv na kvalitu ledu. Z časového hlediska je to otázka několika hodin. Jedná se o prověřenou metodu, která se používá i v jiných arénách," doplnil Babický.

Je rovněž zřejmé, že v rozpisu utkání by přednost měla prestižnější KHL. "Síla peněz je daná. Extraliga je variabilní a my se snažíme, aby časových kolizí s programem O2 areny bylo co nejméně, ale KHL má přesně dané termíny a přes ně nejede vlak," citoval klubový web ředitele Slavie Ladislava Blažka.

Slavia by za určitých okolností mohla příští sezonu strávit ve starém Edenu, na což má výjimku od svazu. Vedení vršovického celku ale tuto variantu nevidí příliš reálně. "Byl by to krok zpátky. Teď nás čeká jednání s Bestsportem o detailních podmínkách našeho působení v O2 areně v příští sezoně, potom budeme vědět víc," dodal Blažek.

Autor: Tomáš Vrábel