Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hokejovou reprezentaci doplní devět semifinalistů

Sport

  12:41
PRAHA - Devět hráčů z týmů vyřazených semifinalistů extraligy doplní na nedělním srazu na stadionu pražské Hvězdy českou hokejovou reprezentaci před přípravnými zápasy ve Švýcarsku. Z Liberce dorazí brankář Marek Pinc, obránci Angel Krstev, Lukáš Zíb a útočníci Leoš Čermák s Václavem Nedorostem. Z Českých Budějovic byli povoláni zadák Vladimír Sičák a útočníci Tomáš Vak, Ondřej Veselý a Jindřich Kotrla.

Hokejová reprezentace jde do finální fáze přípravy. foto: ČTK

Na středeční první přípravný zápas s Běloruskem v Třebíči měl kouč Alois Hadamczik k dispozici 21 hráčů. Po zranění lokte však vypadl obránce Zdeněk Kutlák ze švýcarského celku Ambri/Piotta a dnes už v Havlíčkově Brodu nenastoupí.

Po utkání dojde v kádru k další selekci. V pondělí čeští hokejisté zamíří do země helvétského kříže, kde je čekají ve středu 9. dubna a o dva dny později přípravné zápasy se Švýcarskem.
Po zařazení Pince by měl tým opustit pardubický gólman Vladislav Koutský.
Mezi devítkou nově zařazených hráčů je nováčkem devětadvacetiletý Vak, Nedorost se dočká prvního startu od prosince 2004.

Zájem měl Hadamczik i o českobudějovického útočníka Tomáše Kůrku, beka Petra Gřegořka a libereckého Pavla Kašpaříka, kterým však ve startu za národní tým zabránila zranění.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...