Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pöpperle bude chytat KHL, dohodl se s Lvem Praha

Sport

  17:39
PRAHA - Hokejový brankář Tomáš Pöpperle bude v nadcházejících dvou sezonách hájit branku týmu HC Lev Praha. S vedením klubu KHL se dohodl na dvouleté smlouvě, kterou však bude možné podepsat až ve chvíli, kdy klub získá licenci a bude moci registrovat hráče v KHL.

Brankář Tomáš Pöpperle ze Sparty se raduje z vítězství foto: ČTK

"Mohu potvrdit, že jsme dohodnutí na dvouleté smlouvě. Zatím jen slovně, ale vše potřebné se dořeší, jakmile to bude možné," řekl sedmadvacetiletý gólman.

Lev pro něho znamená novou výzvu, po níž toužil po minulé povedené sezoně, která však pro vítěze základní části Spartu skončila už ve čtvrtfinále. A o jednu z hlavních opor týmu byl velký zájem. "Těch nabídek bylo opravdu více, ale tahle mě zaujala nejvíc. Samozřejmě i proto, že mohu zůstat v Praze. Věřím, že budeme mít dobrý mančaft, chtěl jsem si KHL zkusit. Je to něco nového a navíc zůstanu doma," vysvětlil důvod své volby Pöpperle.

U rozhodování pomohl i Jandač

Přiznal, že do jisté míry hrála svoji roli i postava Josefa Jandače. Trenér, který dovedl přebudovaný tým Sparty k prvenství v dlouhodobé části, totiž převezme mužstvo Lva. Jeho asistentem bude Jiří Kalous. "Určitě je dobré, že se známe a víme, co od sebe očekávat. Za ten rok jsme se stihli dobře poznat," přitakal Pöpperle, který ovládl v základní části minulého ročníku brankářské statistiky. Ve 46 zápasech inkasoval v průměru 2,02 branky na utkání při úspěšnosti zákroků ve výši 93,52 procenta. Navrch přidal pět utkání s čistým kontem.

Pro broumovského rodáka půjde o třetí zahraniční angažmá. V minulosti chytal za Berlín a štěstí zkoušel také v zámoří, kde se dvakrát dostal do branky Columbusu. Většinu času ale strávil na farmě v týmu Syracuse Crunch.

Autoři: ,