Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hokejový šéf Král: Nemohu vyloučit, že nový trenér zůstane i v klubu

Sport

  18:05
PRAHA - Ještě než Alois Hadamczik vstoupil do Hitrádia Orion, aby veřejně oznámil svůj konec u národního týmu, zavolal Tomáši Královi, prezidentovi hokejového svazu a v té době ještě svému přímému nadřízenému. "Byl jsem s tím srozuměný a nepřekvapil mě. I ty důvody, které uvedl, jsou celkem logické a pochopitelné," řekl Král pro Lidovky.cz a iDNES.cz.

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král foto: ČTK

Logické? Já z jeho slov pochopil, že za vše mohou jen novináři a média.
To nevím... Mně řekl, že ten tlak je takový, že to pro něj už není únosné a že by to mělo špatný dopad na tým i na věci kolem hokeje. Neřekl, že by odstupoval kvůli médiím. Ano, máte velkou sílu a moc, což platí ve všech oborech, ale že by se podle vás řídil běh světa, to si nemyslím.

To souhlasím. Co bude následovat?
Jeho rozhodnutí bylo takové, jaké je. Na středečním výkonném výboru ale bude trenér Hadamczik přítomný a my budeme normálně rozebírat akci jako vždy po nějakém turnaji či mistrovství světa. Samozřejmě ale musíme okamžitě řešit tu situaci s novým trenérem. A já bych ji rád vyřešil co nejdřív.

Hned ve středu?
To určitě ne. Byl bych rád, aby to po středečním jednání bylo v horizontu dnů. Tedy pokud to bude možné. Musíme se zase začít věnovat hokeji.

HADAMCZIK KONČÍ

Naše redakce má informace, že už vedení svazu oslovilo Slavii, zda by uvolnila Vladimíra Růžičku. Vaše reakce?
Takové informace máte?

Ano.
Tak to mě překvapuje, že byste měli víc informací než já. Přiznám, že já osobně nějaké řešení v hlavě mám, ale ve vedení hokeje nejsem sám, takže si ten názor nechám na výkonný výbor. Myslím, že i ostatní kolegové z něj mají k tématu nového trenéra co říct. A že budou mít i nějaké nápady, které budou jiné, než jsou ty mé.

Mluvme tedy v obecné rovině. Chcete s novým koučem podepsat smlouvu až do světového šampionátu v Praze 2015?
Ano. Mluvím opět za sebe, ale chtěl bych, kdyby se to povedlo. Mohou samozřejmě být objektivní důvody, které to nemusí umožnit. Ale byl bych rád, kdyby ta situace byla vyřešená, aby nastal klid a byl čas na práci. To je moje přání a můj cíl. Jestli to je úplně reálné, tak to záleží jen na mě.

Má se nový trenér pouze věnovat reprezentaci, nebo může souběžně působit v klubu?
V tomto jsem nikdy nebyl radikální, narozdíl od jiných. Když se daří, tak to nikomu nevadí, že trenér působí zároveň v klubu. To byl i případ Vládi Růžičky. Když se nezadařilo na olympiádě ve Vancouveru, tak to najednou všem vadilo. Jak říkám, v tomto nejsem striktně rozhodnutý, nemám jasné stanovisko, ale asi bych preferoval, aby to trenér dělal na full time (plný úvazek).

Národní tým si to zaslouží. Dneska je ten hokej tak daleko, že je profesionalizovaný na všech stupních realizačního výboru a i já bych preferoval, aby to bylo na plný úvazek. Jsme ale v nějakém stádiu sezony, takže to rozhodování a hledání není jednoduché. Proto nemohu vyloučit ani druhou možnost.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...