130 let

Česko - Finsko (Pavelec v akci). | foto: ČTK

Hrdina Pavelec: Gólovou situaci jsem podcenil

Sport
  •   21:40
BRNO/PRAHA - Velkou oporou českého týmu v úvodním utkání brněnského programu Euro Hockey Tour byl brankář Ondřej Pavelec. V první třetině sice inkasoval na první pohled laciný gól, zaváhání ale napravil skvělým výkonem v dalším průběhu utkání.

"Trošku jsme situaci při obdržené brance podcenili. Soupeř jednou ujel a dal gól. Snažil jsem se puk vypíchnout. Netrefil jsem ho a od mého chrániče se odrazil znovu přímo na hokejku finského útočníka. Byla to trochu smolná branka, ale nakonec jsme zápas zvládli," popsal kritickou situaci Pavelec. I když český tým vyhrál jen těsným rozdílem jedné branky, byl Pavelec s výsledkem spokojený.

VÍCE ČTĚTE

"Každý zápas, který vyhrajeme, dodá sebedůvěru. Kluci začali výborně. Měli jsme spoustou gólových šancí, které jsme neproměnili. Finský brankář chytal výborně," ocenil Pavelec výkon protivníka. S přechodem z úzkého kluziště v NHL na širší evropské neměl Pavelec problémy. Přitom v domácích podmínkách dlouho nehrál.

"Určitě je velké kluziště rozdílné. Měli jsme v Brně v průběhu tří dnů několik tréninků. Už jsem si zvykl. Hodně nám brněnské soustředění pomohlo. Trenér Hadamczik se snaží přizpůsobit v přípravě cvičení širšímu kluzišti, což je výborné. Hodně věcí se dá natrénovat. Střely, dorážky i střely z úhlů," vysvětlil Pavelec, podle nějž je na větším kluzišti hokej jiný. Finové ale byli dle jeho slov na tom s hrou podobně. Obránci soupeře tvrdě stříleli a útočníci chodili do soubojů před brankou.

Česko - Finsko.

"Naši obránci si ale tyto situace pohlídali. Měli jsme sice ve hře pár závarů, ale gól jsme nedostali." Brankář Pavelec si pochvalovali vynikající brněnskou diváckou kulisu. "Užíval jsem si to. Věděli jsme už před zápasem, že je v Brně publikum vynikající. A diváci to potvrdili. Je to vynikající pocit, když celá hala řve. Víte, že fanoušci stojí za vámi a musíte hrát naplno," vyslovil Pavelec pochvalu brněnskému publiku.

Pod tlak se dostali čeští hokejisté v závěru zápasu, kdy se Finové snažili vyrovnat. Jenže český tým soupeře do šancí nepustil. "Závěr jsme odbránili perfektně. Šlo na mě sice pár střel, ale viděl jsem je. Kluci mi pomohli. V posledních minutách jsme měli pořád puk na hokejce a Finy do ničeho nepustili. Takže se hrou dozadu v poslední třetině jsem spokojen," zhodnotil Pavelec výkon svých spoluhráčů.

Autor: ČTK