Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Hronkova asistence Detroitu nestačila. Zacha se neprosadil, Ostrované jsou novým lídrem soutěže

Pavel Zacha a spoluhráč P.K. Subban. foto: ČTK

New York - Hokejisté Detroitu podlehli doma v nedělním utkání NHL Carolině 1:2 a u jejich jediné branky, která padla deset sekund před koncem, si připsal asistenci Filip Hronek. Novým lídrem soutěže jsou hráči New Yorku Islanders, kteří uspěli v New Jersey 3:2 po samostatných nájezdech a vyhráli v devátém utkání v řadě. Za poražené se v rozstřelu neprosadil Pavel Zacha.
  7:40

Německá one man show v NHL, Draisaitl sestřelil Ottawu pěti body. Slaví i Colorado či Montreal

Carolina se ujala vedení ve 36. minutě, když se v oslabení prosadil v přečíslení dva na jednoho Dougie Hamilton. Na začátku třetí třetiny zvýšil Nino Niederreiter a Detroit už jen při závěrečném náporu obral o čisté konto Alexe Nedeljkovice.

Obrana hostů sice před gólem zblokovala Hronkovu střelu, puk se ale dostal k Anthonymu Manthovi, jehož přihrávku do předbrankového prostoru si srazil bruslí do vlastní sítě Sebastian Aho.

Hurricanes i tak vyhráli v osmém utkání za sebou a v tabulce jsou o bod za Islanders. Vítěznou sérii odstartoval Martin Nečas, který rozhodl úvodní dva zápasy v nájezdech a v prodloužení. Český útočník také zaznamenal v těchto osmi zápasech osm bodů (3+5).

New Jersey v základní hrací době dvakrát vyrovnalo a v prodloužení dal jejich obránce P.K. Subban gól, který rozhodčí odvolali kvůli ofsajdu. Záběry u videa odhalily, že Jesper Bratt projel do útočného pásma dříve, než tam Zacha zavezl puk.

Devils ještě vedli od první série rozstřelu a výhru mohl stvrdit Zacha, pokud by proměnil ve třetím kole bekhendovou kličku. Místo toho vzápětí vyrovnal Anthony Beauvillier a v další sérii rozhodl o výhře Islanders Oliver Wahlstrom. Hosté se osamostatnili v čele soutěže i díky zaváhání Toronta, které podlehlo v Ottawě 3:4.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!