130 let
Ottawa Senators slaví gól Bobbyho Ryana.

Ottawa Senators slaví gól Bobbyho Ryana. | foto: ČTK

Hudler přihrál na dva góly, vítězství přesto znovu slaví Ottawa

Sport
  •   7:13
OTTAWA - Český útočník Jiří Hudler přihrál v hokejové NHL na dva góly Calgary, jeho tým ale podlehl v Ottawě 4:5 po samostatných nájezdech a prohrál posedmé z posledních osmi zápasů. Jednu asistenci si připsal také Hudlerův spoluhráč Michael Frolík, na straně vítězů přihrál na jednu branku Milan Michálek.

Senators tak přerušili sérii čtyř porážek a oslavili premiérové vítězství v sezoně na domácím ledě. V zápase se dlouho nic podstatného nedělo, hosté se dostali do vedení ve 25. minutě a dlouho nejtěsnější náskok 1:0 hájili. Pak se ale spustila přestřelka. V závěru druhé třetiny nejprve domácí dvěma góly skóre otočili, v úvodu třetího dějství hosté dvěma trefami v rozmezí 57 sekund získali náskok zpět, jenže v polovině třetiny šla zase do vedení Ottawa díky dvěma úderům během 18 sekund. V 53. minutě pak kanonádu ukončili hosté vyrovnávací trefou v přesilovce.

Jágr odehrál dvě minuty, pak odstoupil. Krejčí režíroval výhru Bostonu

Krátce předtím se jim ale zranil gólman Jonas Hiller a do branky tak musel náhradník Joni Ortio. Ve zbytku základní hrací doby ani v prodloužení neinkasoval, v penaltovém rozstřelu ho však překonali Turris a Zibanejad, zatímco na druhé straně Craig Anderson kapituloval jen jednou.

Po pěti zápasech skončila vítězná série Washingtonu. Zastavil ji Pittsburgh, který v hlavním městě USA vyhrál 3:1. Hlavním strůjcem úspěchu Penguins byl znovu brankář Marc-Andre Fleury, který si připsal 33 úspěšných zákroků a v posledních dvou zápasech tak inkasoval jen dvakrát ze 73 střel.

Autor: ČTK