Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hudler se vrací do Detroitu. Už ví, že prachy nejsou vše, říká agent

Sport

  19:27
PRAHA/DETROIT - Hokejový útočník Jiří Hudler se po ročním angažmá v KHL v dresu Dynama Moskva vrací do zámořské NHL a dresu svého milovaného Detroitu. Dnes to zámořským médiím potvrdil hráčův agent Petr Svoboda.

Jiří Hudler se od nové sezony bude opět takto radovat se svými parťáky z Detroitu. foto: ČTK

V týdnu vedení moskevského klubu potvrdilo rozvázání smlouvy se šestadvacetiletým centrem. Hudler ale nemusel smutnit dlouho. Spíše naopak - o rozvázání kontraktu ve finanční krizi se potácejícím Dynamu moc stál. "Bylo to těžké, ale nakonec manažeři Dynama ustoupili. Chtěli, aby byl šťastný," řekl k jednáním s vedením ruského celku Petr Svoboda, hráčův agent.

Hudler tak byl volný pro jednání s Detroitem, s klubem svého srdce. A dohoda se upekla velmi rychle. "Jsme rádi, že je Jirka zpátky. Dostává se do nejlepších let kariéry. Navíc už víme, co od něj můžeme čekat," neskrýval radost z návratu ztraceného syna ani generální manažer "rudých křídel" Ken Holland.

V klubu mu nevyčítají ani jeho roční anabázi v Rusku, kvůli které si loni v létě udělal na chvíli z vedení Detroitu nepřítele. Již během jara se ale vztahy narovnali a sám hokejista přiznal, že by s klubem v blízkém kontaktu. "Je to byznys. Teď už je ale zase náš," dodal Holland.

Jiří Hudler.

"NHL mu chyběla. Stýskalo se mu po klubu, zázemí, spoluhráčích. Z návratu je nadšený. Zjistil, že peníze prostě nejsou vše," řekl Svoboda. Hudlerovi loni zámořská arbitráž přiřkla na dva roky plat 2,875 milionů dolarů ročně, hráč ale dal přednost ruské KHL, kde mu Dynamo dalo stejné peníze, ale nezdaněné.

Český centr tak může již nyní fandit svým staronovým spoluhráčům v Detroitu. Klub právě bojuje o postup do konferenčního finále play off. A na Hudlera se už v kabině těší. "Má skvělé ruce, umí rozhodovat zápasy," ocenil jej kapitán Detroitu Nicklas Lidström. "Dokáže podat mimořádný výkon, když to potřebujeme. Jsme rádi, že je zpět," dodal elitní útočník Johan Franzén.

Spojení Detroit a Hudler se tak zdá být ideálním partnerstvím, co říkáte? Český útočník nasbíral za klub, který jej draftoval v roce 2003, v sezoně 2008/2009 rekordních 57 bodů. Kolik přidá do svých statistik v té následující?