Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hudler vstřelil jediný gól Calgary. Nakládal na debut stále čeká

Sport

  7:26
NEW YORK - Útočník Jiří Hudler vstřelil v nedělním utkání NHL jediný gól Calgary, které prohrálo na ledě hokejistů New York Rangers 1:4. Za poražený tým opět nenastoupil obránce Jakub Nakládal, který po povolání z farmy zůstal i druhý zápas jen mezi náhradníky a stále čeká na premiérový start v soutěži.

Český útočník Jiří Hudler se raduje ze vstřelené branky. foto: Reuters

Hudler otevřel skóre zápasu po parádní přihrávce Johnnyho Gaudreaua, po níž zakončoval do poloodkryté branky. Možnost zvýšit náskok Calgary propásl Michael Frolík, který z dorážky nepřekonal ve velké šanci gólmana Anttiho Raantu, hlavního hrdinu utkání. Od poloviny duelu převzali otěže zápasu hráči Rangers, kteří čtyřmi zásahy otočili vývoj střetnutí.

„Zlomovým okamžikem zápasu bylo chycení nájezdu a následné dorážky (Frolíka). Přesně tohle jsme potřebovali, než se kluci dostali do tempa,“ uvedl trenér Rangers Alain Vigneault. Calgary prozatím marně hledá formu z minulé sezony, ve které patřilo k největším překvapením soutěže. V novém ročníku zvítězilo jen ve dvou z osmi zápasů.

„Dnes jsme si ale něco zasloužili, kluci dřeli,“ prohlásil kouč Flames Bob Hartley, jemuž se do sestavy opět nevešel Nakládal. Důvodem je i uzdravení dalšího českého zadáka Ladislava Šmída, který nastoupil poprvé po vleklém zranění v době, kdy byl Nakladál povolán z farmy.

Eliáš chce dokázat, že je v NHL pořád hvězdou. Kvůli zranění ale trpí na tribuně

Potřetí v sezoně dostal před českým gólmanem Ondřejem Pavelcem přednost v brance Winnipegu Michael Hutchinson a opět z toho byla výhra Jets, kteří porazili Minnesotu 5:4. Klíčový náskok si domácí vypracovali v rozmezí 2. až 25. minuty, kdy pěti góly odpověděli na brzkou trefu soupeře.

„Byla to kombinace ztrát puku a systémové hry, kdy jsme neměli třetího útočníka ve správné pozici. To jim umožňovalo útočit ve velké rychlosti,“ komentoval trenér Minnesoty Mike Yeo pětibrankový příděl. „Připadalo mi, jakoby se středním pásmem proháněli rychlostí 150 km/h a my byli nemotorní. Skvěle taky sehráli přečíslení a nás tím dostali do úzkých,“ souhlasil Zach Parise, který v 51. minutě zdramatizoval zápas gólem na 5:4.

Napínavé utkání do posledních sekund bylo k vidění i v Edmontonu, kde domácí podlehli Los Angeles 2:3. V čase 59:54 okradl hostující gólman Jonathan Quick Connora McDavida o vyrovnávací trefu, když zastavil lapačkou puk na hranici brankové čáry. Celou situaci ještě posuzoval videorozhodčí, ale žádný záběr viditelně neprokázal, že by padl gól.

„Nenašel se jasný důkaz, aby branku mohli uznat. Víme, že se snaží dělat maximum, aby správně rozhodli. Musíme se s tím smířit a jít dál,“ řekl trenér Edmontonu Todd McLellan, který si po minulé prohře s Washingtonem (4:7) vzal několik hráčů na pohovor. „Ohromně jsme se zlepšili. Sehráli jsme vyrovnanou partii proti týmu, kterému se daří. Dokonce i v závěru jsme každou sekundu usilovali o to, abychom bodovali,“ dodal.

Výsledky nedělních zápasů NHL

Winnipeg - Minnesota 5:4 (3:1, 2:2, 0:1) Branky: 21. a 25. Stafford, 2. Little, 4. Ladd, 13. Ehlers - 1. Zucker, 35. Koivu, 35. Fontaine, 51. Parise. Střely na branku: 33:30. Diváci: 15.294. Hvězdy zápasu: 1. Stafford, 2. Wheeler (oba Winnipeg), 3. Zucker (Minnesota).

NY Rangers - Calgary 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Branky: 33. Lindberg, 37. Girardi, 49. Klein, 51. Brassard - 4. Hudler. Střely na branku: 26:23. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Raanta, 2. Lindberg, 3. Girardi (všichni NY Rangers).

Edmonton - Los Angeles 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) Branky: 5. Pouliot, 54. Hall - 7. Carter, 34. Kopitar, 57. Pearson. Střely na branku: 28:34. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Quick (Los Angeles), 2. Talbot (Edmonton), 3. Pearson (Los Angeles).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...