Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný útočník Toronta Matthews byl podle kanadských médií pozitivně testován na covid-19

Sport

  10:15
Toronto - Hvězdný útočník Auston Matthews z Toronta byl podle informací deníku Toronto Sun pozitivně testován na nemoc covid-19. List ve své páteční zprávě odkazuje na dva nejmenované zdroje, zatímco kanadský klub se k tomu dosud nijak nevyjádřil.

Auston Matthews se proti Ottawě trefil čtyřikrát a zapsal se do historie. foto: Reuters

Dvaadvacetiletý Matthews je podle deníku v karanténě ve svém domě v Arizoně a věří, že se stihne včas uzdravit, aby mohl odjet do Toronta na začátek kempu Maple Leafs (10. července) před plánovaným dohráním přerušené sezony. Hodně času s ním měl ve Scottsdale během nečekané přestávky strávit i brankář týmu Frederik Andersen. Ten však pozitivně testován nebyl.

Český brankář Michal Neuvirth (Philadelphia) zasahuje proti střele Austina...
Útočník Auston Matthews se stal sedmým americkým hokejistou v historii, který...

Jednička draftu 2016 Matthews předváděl v prvním roce lukrativního pětiletého kontraktu na celkem 58,17 milionu dolarů výborné výkony. Dvaadvacetiletý centr stihl za 70 zápasů nastřílet 47 gólů a připsal si 80 bodů, což jsou i jeho nová maxima kariéry. Celkem si pak drží v základní části průměr více než bodu na zápas - ve 282 duelech zaznamenal 285 bodů díky 158 gólům a 127 asistencím. Ve 20 bitvách play off přidal 13 bodů.

Informace o Matthewsově onemocnění následovaly jen pár hodin poté, co nákazu v týmu potvrdil jiný klub, jehož se má týkat dohrání ročníku. Tři hokejisté Tampy Bay Lightning se nakazili novým typem koronaviru a floridský klub kvůli tomu uzavřel tréninková sportoviště a přerušil přípravu na restart sezony. Vedení NHL pak v pátek uvedlo bez bližších podrobností, že ve druhé fázi příprav na restart sezony eviduje celkem jedenáct případů nákazy mezi hráči.