Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Krejčí je po porážce v klidu: Teprve se sehráváme

Sport

  9:00
STOCKHOLM - Čeští hokejisté si na mistrovství světa připsali první porážku, přesto podle útočníka Davida Krejčího podali proti Švédsku lepší výkon než proti Dánům, které v pátek porazili. "Když se budeme lepšit každý zápas, tak máme šanci (na turnaji) uspět. Před čtvrtfinále máme ještě pár utkání," řekl útočník Bostonu novinářům po porážce s domácími Švédy 1:4.

David Krejčí foto: Reuters

Český tým sice prohrával již od třetí minuty, ale na začátku třetí třetiny se mu podařilo snížit na 1:2 a duel zdramatizoval. "Trošku nás to nabudilo, ale bohužel jsme to nezvládli," uvedl Krejčí, který se osobně ve druhém zápase na turnaji už cítil lépe.

Vítěz Stanleyova poháru z loňského roku si pomalu zvyká na větší kluziště. "Je tady hodně místa, dostal jsem nahrávku a už jsem koukal, co s tím budu dělat. Dnes už tam ale bylo pár akcí, kdy jsem si troufnul s tím něco udělat dál. Musím to příště vzít na sebe, víc to potahat a rozdávat puky," uvedl Krejčí.

Jedním z důvodů, proč se českému týmu tolik nedaří, je neproduktivní hra v přesilových hrách. "Je pravda, že nám zatím nevycházejí. Jedna byla dobrá a další pak zase špatná. Musíme více střílet a hrát chytře. A taky se správně rozhodnout, kdy spíše kombinovat," nabádal Krejčí. Věří, že národní tým na šampionátu uspěje.

ČTĚTE TAKÉ

"Ještě máme pět zápasů a když se budeme lepšit, tak bychom měli být v pohodě," uvedl nejproduktivnější hráč play off NHL v loňském roce. "Sehráváme se. Tým máme silný, máme dobré hráče a ono to tam začne padat. Zas tak špatně jsme dnes nehráli, snad jsme si to štěstí nechali na jiný zápas," dodal Krejčí.

Podle gólmana Jakuba Štěpánka byl výsledek pro český tým trochu krutý. "Myslím si, že zápas byl vyrovnanější, než vypadá skóre. Byli jsme možná trošku méně důrazní v předbrankovém prostoru na rozdíl od Švédů, ale úplně špatně jsme nehráli," podotkl gólman, jemuž dal kouč Alois Hadamczik důvěru na turnaji jako jedničce.

Český brankář Jakub Štěpánek a útočník Niklas Persson ze Švédska

Štěpánkovi se nelíbila situace při prvním gólu Švédů. "Myslím si, že to tam nebylo úplně podle pravidel. Myslím si, že (Franzén) žďuchl Míru Blaťáka na mě a pak dorazil puk, ale nebudeme se vymlouvat. Prostě rozhodčí to nepískl, gól platil a prohrávali jsme. Jinak se nám úvodní tlak Švédů podařilo eliminovat," řekl Štěpánek.

Druhý inkasovaný gól po střele Niklase Kronwalla si jednoznačně dával za vinu. Netušil, jak jej bek Detroitu z úhlu prostřelil. "Kdybych to věděl, tak bych to řekl. Ale nějak mi to narazilo do brusle a nejspíš to prošlo u tyčky. Asi jsem blbě stál, beru to na sebe," dodal Štěpánek.

Autor: