Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

I s posilou Kapanenem. Lev po nájezdech udolal Rigu

Sport

  21:23aktualizováno  21:25
PRAHA - Hokejisté Lva Praha uspěli i ve svém druhém utkání na domácím turnaji Prague Hockey Cup, když porazili Dinamo Riga 4:3 po samostatných nájezdech. O rozhodující trefu se postaral útočník Tomáš Kubalík. Ve čtvrtek od 17:30 čeká Pražany souboj s Kazaní.

Hráči pražského Lva se radují z gólu foto: ČTK

"S předvedenou hrou jsme určitě spokojeni, protože si myslím, že to byl z naší strany dosud nejlepší zápas, i když jsme v něm remizovali a vyhráli až na nájezdy. Hráli jsme velice aktivně a dobře systémově. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát už v samotném zápase, protože jsme Rigu přehrávali a vytvářeli si hodně šancí, soupeř naproti tomu vytěžil z minima maximum," řekl novinářům asistent trenéra Jan Votruba.

Prague Hockey Cup

Lev - Riga 4:3 po SN 
Branky: 26. a 40. Ridderwall, 5. Azevedo, rozhodující sam. nájezd Kubalík - 15. Indrašis, 25. Bukarts, 48. Cipulis.

Ufa - Kazaň 1:6 (0:3, 1:0, 0:3).

Tabulka:
1. Lev 2 1 1 0 0 5:3 5
2. Kazaň 2 1 0 1 0 6:2 4
3. Riga 2 0 1 1 0 6:6 3
4. Ufa 2 0 0 0 2 1:7 0

Kouč Lvů Václav Sýkora vyslal do boje výrazně obměněnou sestavu oproti pondělnímu úvodnímu vystoupení proti Ufě (1:0), přičemž v brance se představil Fin Petri Vehanen a v centru první formace jeho krajan Niko Kapanen, nejčerstvější posila Pražanů.

Před 1718 diváky otevřel skóre Kanaďan s portugalskými kořeny Justin Azevedo, ale i přes herní převahu domácích Riga vývoj otočila. Calle Ridderwall následně dvěma trefami vrátil vedení na stranu Sýkorova výběru, jenže bývalý hráč Lva Martinš Cipulis zajistil v základní hrací době remízu 3:3. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, až v osmé sérii nájezdů rozhodl Kubalík.

"Věděli jsme, že Dinamo je silný soupeř, ale připravili jsme se na to, že po nás na začátku půjdou a nakonec to dobře dopadlo," zhodnotil zápas Kubalík.

Mladému forvardovi, jenž hokejově vyrostl v Plzni a posílil Lva poté, co se nedokázal napevno prosadit do kádru Columbusu v NHL, se v tuhém boji o místo daří. Ve třech odehraných zápasech zatím stihl včetně vítězného nájezdu vstřelit tři góly a přidal tři asistence, přičemž dnes zářila právě formace, v níž hraje s Azevedem a Ridderwallem.

"Zatím nám to tam padá a byla by paráda, kdybychom vydrželi takhle pohromadě (i do sezony), protože nám to jde i při tréninku. Po příchodu Žerděva nás dal trenér k sobě, našli jsme se, věděli jsme hned o sobě a zatím to funguje," pochvaloval si Kubalík.

Ve druhém dnešním duelu deklasovala Kazaň Ufu vysoko 6:1 a vrátila se do hry o postup do finále, Salavat zůstává naproti tomu bez bodu poslední.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...