130 let
Jevgenij Nabokov ještě v dresu San José.

Jevgenij Nabokov ještě v dresu San José. | foto: Reprofoto

Islanders suspendovalo Nabokova. 'K ničemu jim nejsem,' tvrdí stávkující Rus

Sport
  •   14:57
NEW YORK - Vedení zámořského hokejového celku New York Islanders se rozhodlo suspendovat brankáře Jevgenije Nabokova, který se odmítl připojit k týmu poté, co americký klub získal jeho práva. Nabokov se minulý týden dohodl na smlouvě s Detroitem, ale protože na začátku sezony působil v Petrohradu, musel být nejprve zařazen na listinu volných hráčů.

Toho zástupci Islanders využili a rozhodli se jej angažovat. Pětatřicetiletý Nabokov ale tento krok odmítl akceptovat a představitelům newyorského klubu vzkázal, že bude hrát pouze za Detroit.

"Myslím si, že zůstanu doma a budu trvat na svém rozhodnutí. Není to nic proti Islanders. Jsem v bodě kariéry, kdy chci pomoci týmu vyhrát Stanleyův pohár. Nechápu, jak bych mohl pomoci jim," poukázal Nabokov na fakt, že Islanders patří mezi nejhorší týmy NHL. Detroit je naopak jedním z favoritů soutěže. "Věřím, že mě pochopí," uvedl ruský brankář.

Zástupci Islanders zatím své další kroky oficiálně neoznámili. Po rozhodnutí Nabokova suspendovat je ale jasné, že bez jejich souhlasu v této ani v příští sezoně nesmí nastoupit za jiný tým. Mohou jej však vyměnit za jiného hráče nebo za právo volby v draftu.

Složitost situace si prý Nabokov dobře uvědomuje. "Nejsem hloupý, chápu pravidla. Věděli jsme, co se může stát, předtím, než jsem se rozhodl. Ale udělal jsem toto rozhodnutí, protože chci hrát za Detroit," vysvětlil Nabokov, který v NHL v průběhu deseti sezon odchytal za San Jose 563 zápasů a dalších 80 startů si připsal v play off.

Autor: ČTK