Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný hokejista NHL vyhlásil bankrot. Zruinovali ho rodiče

Sport

  13:44
COLUMBUS/PRAHA - Hokejový obránce Jack Johnson z Columbusu vyhlásil osobní bankrot. Přestože si v NHL vydělal během kariéry už přes 20 milionů dolarů, o všechny peníze vinou špatného hospodaření přišel. Jeho oficiálně přiznané dluhy narostly na deset milionů dolarů. A hlavní viníci? Vlastní rodiče.

Jack Johnson. foto: Reprofoto

Matka s otcem Johnsona připravili o peníze rizikovými úvěry, vysokými půjčkami či koupí luxusního domu v Kalifornii.

Sedmadvacetiletý zadák požádal o oddlužení už 7. října, těsně než s Columbusem zahájil sezonu NHL. Doplatil na to, že když se v roce 2008 rozešel s agentem, svěřil dohled nad svými financemi rodičům.

Johnson léta rodičům důvěřoval, ale série žalob z prodlení splátek se začaly hromadit a pohledávky podle informací listu Columbus Dispatch dosáhnou 15 milionů dolarů.
„Řekl bych, že jsem si vybral špatné lidi, kteří mě zavedli na špatnou cestu,“ řekl elitní zadák, který s týmem USA vybojoval stříbro na olympiádě ve Vancouveru.

Nyní si najal tým odborníků i právníky, aby mu s oddlužením pomohli. „To jsem měl udělat už dávno,“ přiznal.

Soud v Los Angeles bude projednávat jeho žádost o osobní bankrot 23. ledna. V této sezoně si Johnson díky smlouvě s Blue Jackets přijde na pět milionů dolarů. S rodiči údajně kontakt přerušil.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...