Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr a Hudler přispěli gólem k výhře Floridy, válel i Krejčí

Sport

  8:00
NEW YORK - Jaromír Jágr a Jiří Hudler se střelecky prosadili v sobotním utkání NHL a přispěli k výhře Panterů ve floridském derby na ledě Tampy Bay 5:2. Jágr navíc zaznamenal jednu asistenci a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Dva body za dvě přihrávky si připsal David Krejčí, jehož Boston zvítězil 3:1 v Torontu a přerušil sérii pěti porážek.

Jaromír Jágr se raduje ze svého prvního gólu foto: ČTK/AP

Panthers prohrávali od 6. minuty 0:1 po trefě Tylera Johnsona, na níž se podílel Ondřej Palát, ještě do přestávky ale skóre otočili. Ve 14. minutě vyrovnal ranou z úhlu Vincent Trocheck, v 19. minutě poslal hosty do vedení Jágr, který završil dlouhé obléhání branky Lightning v přesilové hře přesnou střelou švihem z kruhu pro vhazování. Čtyřiačtyřicetiletý veterán tak dal svůj 25. gól v sezoně a potvrdil pozici nejlepšího českého střelce v lize.

Ve druhé třetině navýšil náskok hostů svým patnáctým gólem v sezoně Hudler, který před brankou tečoval střelu obránce Alexe Petrovice od modré čáry. Ve 45. minutě Jágr vystihl rozehrávku Blesků v jejich obranném pásmu, k puku se po několika odrazech dostal Jonathan Huberdeau a další pohotovou střelou zvýšil už na 4:1. Za domácí pak sice snížil Steven Stamkos, ale při power play pečetil vítězství hostů Jussi Jokinen. Panteři tak potvrdili, že se jim na rivala z Floridy daří, když vyhráli čtvrtý z pěti vzájemných zápasů v sezoně a osamostatnili se na čela tabulky Atlantické divize.

Naopak nehezký zápas prožil už odpoledne brankář Petr Mrázek, jehož Detroit podlehl 2:7 Pittsburghu. Red Wings sice po první třetině vedli 1:0, Penguins ale ve druhé třetině čtyřmi góly skóre otočili a český gólman se už ve 36. minutě předčasně poroučel na střídačku. Výměna brankářů však Detroitu nebyla nic platná, náhradník Jimmy Howard kapituloval ve třetí třetině ještě třikrát.

Naštěstí pro Rudá Křídla neuspěl ani jejich úhlavní nepřítel v bitvě o postup do play off Philadelphia, která prohrála 1:2 v Arizoně. V souboji o druhou divokou kartu ve Východní konferenci tak mají oba celky stále stejný počet 85 bodů. Jejich zaváhání využili New York Islanders, kteří vydřeli výhru 4:3 v prodloužení na ledě Caroliny a odskočili oběma pronásledovatelům na rozdíl čtyř bodů.

Zisk Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části stále nemůže slavit Washington, který prohrál 0:4 se St. Louis. Blues tak už ve čtvrtém zápase za sebou nedostali gól a jejich neprůstřelnost trvá už 240 minut, což je nový klubový rekord. Capitals mohl pohár přihrát nezdar Dallasu, ten však zvítězil 4:2 v San Jose. Jeden gól Sharks vstřelil Tomáš Hertl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!