Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Vrátí se Jágr do reprezentace? Promluvím s ním, říká nový kouč Vůjtek

Sport

  15:34
PRAHA - Jsou dny Jaromíra Jágra v hokejové reprezentaci opravdu sečteny? Anebo ještě ne? Sám 43letý útočník o konci v národním týmu mluvil po šampionátu v Praze, nový kouč Vladimír Vůjtek se však chystá Jágrovi - koneckonců jak velí i slušnost - volat. "Přemlouvat ho nebudu, protože jsem nikdy žádného hráče nepřemlouval, ale samozřejmě si s ním promluvím."

NOVÝ ŠÉF STŘÍDAČKY. Úplatkářská aféra zlomila vaz Vladimíru Růžičkovi, který měsíc po odkoučovaném MS na svůj post rezignoval. Svaz dosadil na jeho pozici Vladimíra Vůjtka, jenž předtím vedl Slovensko. foto: MAFRA - KAMARYT MICHAL

Vůjtek to přiznává ve velkém rozhovoru, který ve středu vyjde v Lidových novinách a v MF Dnes, zároveň však dodává, že se Jágrovi (i třeba Eliášovi) ozve až po Novém roce. Teď jim chce dát klid.

Už ve středu 29. července přitom pod Vůjtkem, který před měsícem a půl nahradil u národního týmu kouče Růžičku, startuje první reprezentační akce sezony. Do Jihlavy pozval 24 nadějných hráčů z extraligy.

Hned první srpnový týden se pak chystá setkat i s hokejisty z NHL. „Na 3. a 5. srpna plánujeme dva srazy s hráči z NHL. Generální manažer a Jarda Špaček to dávají dohromady. Co si budeme povídat, já ty hráče pořádně neznám. Vždyť já deset let netrénoval v Česku. Ty kluky znám jen podle jmen, vím, jak hrají, ale nikdy jsem se s polovinou z nich osobně nesetkal.“

Reprezentační kemp v létě? Zbytečnost, naše hráče nepustíme, vzkázala Kometa

I proto se dva zmíněné srazy, z nichž jeden bude v Čechách a druhý na Moravě, neponesou v žádném tréninkovém duchu, ale budou čistě seznamovací. A hokejistům, kteří na ně nedorazí, se pak chystá Vůjtek zavolat.

68letý kouč pak upřimně přiznává, že s NHL nemá příliš zkušeností, i proto si do trenérského týmu vedle Josefa Jandače a Jiřího Kalouse vzal také Jaroslava Špačka. 

„Je to člen zlaté generace a má blízko k hráčům z NHL. Zná jejich mentalitu. Jeho úkolem bude NHL sledovat a doporučovat hráče. A měl by se jet na ně i dvakrát za sezonu podívat.“

VELKÝ ROZHOVOR S TRENÉREM VLADIMÍREM VŮJTKEM NAJDETE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ LIDOVÝCH NOVIN. 

Autor: