Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágr byl vyhlášen třetí hvězdou týdne v NHL

Sport

  18:20
NEW YORK - Útočník Jaromír Jágr byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne NHL. V anketě před českou hokejovou hvězdou Philadelphie skončili jen gólmani Carey Price z Montrealu a Nikolaj Chabibulin z Edmontonu.

Český hokejista Jaromír Jágr z Philadelphie Flyers skóruje v NHl do sítě Caroliny Hurracinaces foto: ČTK

Devětatřicetiletý Jágr v minulém týdnu rázně ukončil své čekání na gól po návratu do NHL a ve čtyřech zápasech nastřílel pět branek. Nejprve přispěl dvěma góly a asistencí k vítězství 4:2 nad Torontem, pak skóroval při porážce 1:5 s Montrealem. Při další prohře 8:9 s Winnipegem zaznamenal jednu přihrávku, než znovu zazářil proti Carolině.

Na výhře 5:1 se podílel dvěma góly včetně vítězné branky, která pro něj byla 113. rozdílovou trefou v kariéře. V historickém pořadí v této statistice jsou před Jágrem pouze Gordie Howe (121 vítězných gólů) a a Phil Esposito (118).

V dosavadních jedenácti zápasech za Philadelphii zaznamenal Jágr jedenáct bodů za pět gólů a šest asistencí. Po návratu do NHL po tříletém působení v Omsku v KHL je kladenský odchovanec momentálně druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži po Milanu Michálkovi (7+6).

Price a Chabibulin získali ocenění pro první a druhou hvězdu týdne poté, co vychytali svým týmům v hodnoceném období shodně tři výhry.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...