Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágr chyběl na trénincích i zápasech. V New Jersey ale srší vtipem

Sport

  15:08
Sice vynechal většinu tréninků a všechny přípravné zápasy před startem NHL. Ale zase má Jaromír Jágr dobrou náladu. Aspoň po čtvrtečním tréninku z něj sršela. Šprýmoval s reportéry. "Patřil jsem mezi nejlepší hráče na ledě," hlásil. Pro čtvrteční premiéru v uniformě New Jersey Devils by měl být fit.

Jaromír Jágr foto: ČTK

Když v červenci přistál v Česku, mluvil čerstvý příslušník Devils o úpravě jídelníčku a co nejpoctivější přípravě na (možná) poslední sezonu v NHL. Jaká je skutečnost o dva měsíce později?

Hokejista pokus s lehčí stravou uťal, neb se cítil jako ryba vody. Před odletem do zámoří prohlásil, že chtěl potrénovat o hodně víc, než se mu podařilo. Z kempu Devils odstoupil se zraněním hned první den. Vynechal všech šest utkání, v nichž se mohl sehrát s novými parťáky a znovu se dostat do pohody. Včetně toho posledního proti Philadelphii.

Přesto ve čtvrtek bavil reportéry v Prudential Centru klasickými hláškami: "Mám špičkovou formu! Patřil jsem mezi pět nejlepších na ledě. Jasně, bylo nás tam jenom pět, ale..."

Jágr prožil dosti zvláštní předsezonní soustředění. Třeba přesilovky nacvičoval pouze teoreticky. "Seděl jsem na všech poradách," citoval ho deník Star Ledger. "Když se člověk jenom dívá, je to jiné."

Zdá se, že za jeho dobrou náladou jsou mizející potíže se zády a nohou, jež se patrně rozvinuly během cesty z Kladna do Newarku. "Teď mě nic nebolí, ale uvidíme, jak mi bude po tréninku s týmem. Čím víc jich zvládnu, tím se dostanu do lepší kondice."

Kouč Pete DeBoer prohlásil, že Jágrovy absence v přátelácích neovlivní jeho pozici v mužstvu. Jedenačtyřicetiletý útočník by se tedy měl představit v ostrém startu ročníku 2013/14 v Pittsburghu.

Možná bude postrádat správný timing. "Ano, ten se v přípravě dá najít. Ale v prvním zápase na něm stejně nezáleží. Každý je natěšený a lítá jako šílenec. Kluci většinou jenom nahazujou puk a ženou se za ním."

Blížící se úvod sezony zvyšuje tep hráčům, trenérům i fanouškům. Rutinér Jágr si ovšem udržuje rozumný odstup: "Každý chce na začátku zazářit. Ale já chci být stejně dobrý v prvním i dvacátém zápase."

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...