Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr je po šesti zápasech bez trenéra

Sport

  18:57
OMSK - Nevydařený vstup Avangardu Omsku s Jaromírem Jágrem do Kontinentální hokejové ligy stál po pouhých šesti zápasech místo trenéra Sergeje Geronského. Po pondělní domácí porážce 3:6 od Čeljabinsku dnes vedení ambiciózního klubu rozhodlo na mimořádném zasedání hlavního kouče odvolat, o funkci přišel i jeho asistent Igor Žilinský.

Jaromír Jágr při tréninku s trenéry Omsku. Ti dnes skončili, Omsk hledá nového trenéra i asistenty. foto: ČTK

Nového trenéra chce klub představit do konce týdne, zatím pouze sdělil, že se bude jednat o zahraničního odborníka. Ruská média považují za hotovou věc, že jím bude Kanaďan Bob Hartley, majitel Stanley Cupu s Coloradem. Spekulovalo se i o českých trenérech Marku Sýkorovi a Radimu Rulíkovi.

Manažer Avangardu Anatolij Bardin dnes pouze oznámil, že nový kouč podepíše smlouvu do dvou dnů a do konce týdne se připojí k mužstvu. Dočasně tým povede Igor Nikitin s asistentem Sergejem Chramcovem, dosavadní členové realizačního týmu.

"Ke změně jsme se odhodlali po sérii neúspěchů v prvních šesti zápasech sezony," uvedl klub na svém webu s tím, že dnešní mimořádnou schůzku vedl gubernátor Omsku Leonid Poležajev. Avangard zatím vyhrál pouze dvakrát; do nové soutěže vstoupil dvěma porážkami, další dvě má na kontě v aktuální sérii. V pátek Omsk hostí Togliatti.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!