Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jágr je prý domluvený s New Jersey, kde podepíše smlouvu

Sport

  20:43aktualizováno  20:48
PRAHA - Český hokejový útočník Jaromír Jágr se podle televize Nova domluvil na angažmá v New Jersey a měl by v nejbližší době podepsat smlouvu. V kádru Devils by měl hrát jednačtyřicetiletý nejproduktivnější Evropan v historii slavné soutěže s krajany Patrikem Eliášem, Markem Židlickým a Rostislavem Oleszem.

Jágr a Hossa foto: Reuters

Pokud se informace potvrdí, oblékne Jágr od svého návratu do zámoří v roce 2011 po angažmá v ruském Omsku už dres čtvrtého klubu NHL. Po ročním působení ve Philadelphii hrál v uplynulém ročníku po výluce za Dallas a v dubnu přestoupil do Bostonu, s kterým postoupil až do finále Stanleyova poháru.

Bruins s Jágrem smlouvu neprodloužili a od 5. července je kladenský odchovanec nechráněným volným hráčem. V minulých dnech si byl údajně prohlédnout Prudential Center, domácí halu Devils.

Na číslo 68 bude mít výjimku

V platovém stropu New Jersey se otevřel prostor po odchodu ruské hvězdy Ilji Kovalčuka. Ten ohlásil konec kariéry v NHL, zrušil lukrativní smlouvu a odešel do Petrohradu.

Jágr si prý v týmu Devils vyjednal i výjimku, že bude moci nosit na dresu své tradiční číslo 68. Podle pravidel generálního manažera Lou Lamoriella v týmu nikdo nesmí mít číslo přes 40, ale už v minulosti měl výjimku například Alexandr Mogilnyj.

Jágr, který v NHL působil také v Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers, má na kontě v základní části 1391 zápasů a 1688 bodů za 681 gólů a 1007 asistencí. V historické tabulce produktivity je tak osmý. V play off nasbíral 196 bodů ve 194 zápasech a je celkově pátý.

Autor: