Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr je zraněný. Červenka, Klepiš a Bulis pomohli k výhrám

Sport

  19:35
MOSKVA - Hokejový útočník Jakub Klepiš rozhodl v samostatných nájezdech o vítězství Ufy 4:3 nad Chabarovskem. Střelecky se dnes v KHL prosadilo ještě dalších pět českých hokejistů. Ufa i díky Klepišovi vyšla vítězně ze zápasu, který už málem ztratila.

Spartak - Omsk (Jágr). foto: ČTK

Rovnou minutu před koncem třetí části poslal Chabarovsk do vedení 3:2 Alexandr Krysanov a Salavat Julajev musel riskovat hru bez brankáře. Power play využil v čase 59:50 nejproduktivnější hráč ligy Alexandr Radulov, jenž se trefil v utkání podruhé, a poslal duel do prodloužení.

Po bezbrankové pětiminutovce přišly na řadu nájezdy, v nichž střelci hostujícího Amuru selhali, zato Klepiš a po něm Igor Grigorenko byli v dresu Ufy neomylní. Český útočník si tak připsal vítězný gól.

Klepišovi bývalí spoluhráči z Omsku porazili Novosibirsk 3:2 i bez Jaromíra Jágra, jenž už kvůli nespecifikovanému zranění nedohrál středeční zápas v Čerepovci. Podle prvních zpráv přitom měl dnes nastoupit. Momentálně to však vypadá, že zdravotní stav české hvězdy je vážnější, než se původně zdálo.

Roman Červenka (číslo 10) střílí gól.

"Jágr je hráč, který už má svůj věk, a v otázce jeho zdraví musíme být velmi opatrní. Myslím si, že jeho jeho návrat bude trvat delší dobu. Zda nastoupí ještě před reprezentační přestávkou? Nevíme, to musejí řešit lékaři," uvedl trenér Omsku Raimo Summanen, Na výhře Avangardu se podílel nejproduktivnější Čech v KHL Roman Červenka, který v poslední minutě druhého dějství otevřel skóre a díky 17. gólu v sezoně se stal nakrátko nejlepším českým střelcem v soutěži, než jeho bilanci vyrovnal za dvě hodiny Josef Vašíček z Jaroslavle.

Vašíček pouze snížil
Urostlý centr se zkušenostmi z NHL však svou trefou necelou půlminutu před koncem pouze zmírnil porážku Lokomotivu s Atlantem 2:3. Ze souboje českých trenérů Vladimíra Vůjtka a Miloše Říhy vyšel mladší Říha úspěšněji i díky gólu Jana Bulise.

Čeljabinsk sice po trefě Petra Vampoly vedl ještě na začátku 52. minuty 2:1 nad Magnitogorskem, ale Metallurg výsledek dvěma góly otočil. První branku vítězů vstřelil ve 12. minutě kapitán letošních mistrů světa Tomáš Rolinek.

KHL:

Omsk - Novosibirsk 3:2 (za domácí Červenka 1+0), Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:3 (Vampola - Rolinek oba 1+0), Ufa - Chabarovsk 4:3 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Klepiš), Dynamo Moskva - Kazaň 0:4, Jaroslavl - Atlant Mytišči 2:3 (Vašíček 1+0, Rachůnek 0+1 - Bulis 1+0), Dinamo Minsk - Novokuzněck 2:1 po sam. nájezdech.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!