Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr Kladno nevyprodal, Červenka přilákal 3 tisíce diváků

Sport

  8:00
PRAHA - I když je hokejová extraliga na samém začátku, "zápas roku" se odehrál již ve středu. Před patnácti tisíci fanoušky se střetli Jágrovo Kladno a Červenka se Slavií. A diváci byli nadšení. O dva dny později už takový zájem o elitní hráče ovšem nebyl.

Fanoušci Kladna vítají Jágra. foto: ČTK

Rytíři se v pátek proti Vítkovicím poprvé představili na kladenském ledě s posilami z NHL. Ale ani čtveřice Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý a Marek Židlický nezaplnila osmitisícový stadion. Jágrův návrat na vlastní led po osmileté pauze sledovalo pouze 5385 diváků. "Je nás tady na Kladně 70 tisíc a není už to móda chodit na hokej. Vím, že na nás přijde víc v Praze, je to smutný, ale uvidíme, jak to bude dál. Atmosféra však byla výborná. Věřím, že ti, kteří přišli, si to užili," pravil Jágr.

Návštěvnost

  • Kladno - Slavia (v O2 areně): 15575
  • Kladno - Vítkovice: 5385
  • Slavia - Litvínov: 3196

Tlustý byl však s kulisou spokojen. "Bylo to super. Je to něco jiného než ve velké O2 areně. Tak se hluk roznese a není to tak slyšet," vysvětlil.

I když Vítkovice nejsou ve středních Čechách příliš atraktivním soupeřem, ceny vstupenek na zápas s Jágrem a spol. v sestavě jsou příznivé, pohybují se od 130 do 180 korun. Ani to ale nestačilo.

V Praze je ovšem o hvězdné Kladno zájem. Vyprodáno je na nedělní utkání na Spartě, i středeční duel s Pardubicemi, který se uskuteční v O2 areně.

Lákadlem však v hlavním městě není Roman Červenka, který Jágra ve středu zastínil třemi body a rozhodl o vítězství Slavie. Proti Litvínovu dorazilo do největší haly v Česku 3196 hokejových příznivců, což je téměř o dva tisíce méně, než je loňský průměr, kdy Slavia bojovala o záchranu v nejvyšší soutěži.

Čekají snad čeští fanoušci ještě na větší hvězdy?

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...