Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Jágra loví klub z americké třetí ligy. Láká ho na sluníčko, muffiny a dietní kolu

Sport

  8:00
PRAHA - Jaromír Jágr je stále v kurzu. Pětačtyřicetiletý hokejista sice zůstává již třináctý den bez práce, nicméně mu na stole přistává spousta nabídek. I kuriózních. Jak se loví Jágr?

Objeví se Jaromír Jágr skutečně v dresu Floridy Everblades? foto: Twitter/koláž

Degradační návrhy Jágr z NHL už odmítl. Dočká se pořádné nabídky? A co další Češi?

Florida Everblades, klub ze třetí nejvyšší zámořské soutěže, útočí na známé libůstky českého veterána. Hrající legendě slibuje muffiny a dietní kolu v týmovém autobuse. Obojí má Jágr opravdu v lásce.

„Když mám špatný den, dám si sedm osm muffinů. Kvůli tomu pak musím trénovat po nocích,“ vykládal s úsměvem pro ESPN.

Everblades zároveň sází na to, že olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný mistr světa bude chtít zůstat na sluncem zalitém floridském poloostrově, kde za Panthers odehrál necelé tři sezony a žije se svou přítelkyní Veronikou Kopřivovou.

„Věříme, že by dohoda dávala smysl oběma stranám. Jaromír by dostal další příležitost hrát hru, kterou miluje, zároveň by přitom zůstal v tropickém ráji. Je jasné, co bychom ocenili my. Jen z představy, že číslo 68 bruslí po ledě naší arény, nám naskakuje husí kůže,“ tvrdí Alex Reed, PR manažer Everblades.

Jágra lanaří i na klubové úspěchy, Everblades postoupili do play off v 18 z 19 sezon. A zahrát si o Kelly Cup, který v úctyhodné sbírce kladenského patriota chybí, to je přece výzva.

Reed vede na sociálních sítích rozsáhlou kampaň pod heslem „My chceme Jágra“, po internetu se díky ní šíří fotomontáže se slavným útočníkem v modrozeleném dresu floridského klubu.

Podle Adama Keefa, známého bitkaře a v současnosti kapitána a trenéra Belfastu, by ovšem Jágrovi mnohem více slušel tyrkysový trikot Giants.

„Vypadáš v něm skvěle,“ vzkazuje kanadský hráč druhému nejproduktivnějšímu hokejistovi v dějinách NHL a láká ho do Severního Irska. Giants hrají nejvyšší hokejovou soutěž na Britských ostrovech.

Jaromír Jágr a jeho video k titulu Komety Brno.
Jaromír Jágr.

Třetí exotickou variantou pro Jágra je Čína. Čile se spekuluje o tom, že by majitele dvou prstenů pro vítěze Stanleyova poháru rád uvítal proslulý trenér Mike Keenan. Ten stojí na střídačce Kunlun Red Star, pekingské zastávky na mapě NHL.

Čínský klub by získal obří marketingový tahák i produktivního forvarda a Jágr by mohl pomoci s propagací ledního hokeje v říši středu. Zájem o tento sport tam stále roste.

Jágr ale na tuto adresu nejspíše nezamíří. A patrně rozesmutní také fanoušky Everblades a Belfastu.

Vždyť podle Mariána Jelínka, svého bývalého osobního kouče, hokejový fenomén už dal vale i několika klubům NHL. „Dostal degradační nabídky. Odmítl je,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...