Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Malíček není zlomený, potvrdil lékař. Jágr bude proti Lotyšsku hrát

Sport

  11:26aktualizováno  12:10
PRAHA - Trable z šampionátu ve Vídni se opakovat nebudou. Jaromír Jágr nemá zraněný malíček na levé ruce zlomený a i přes bolest nastoupí do večerního utkání proti Lotyšsku. Dobrou zprávu potvrdil na ranním rozbruslení reprezentační lékař Tomáš Vyskočil.

SNAD NENÍ ZLOMENÝ. Jaromír Jágr si kontroluje malíček, do kterého ho sekl švédský protihráč. foto:  Michal Šula, MAFRA

„Malíček je bolestivý a nateklý. Rentgen ale nepotvrdil zlomeninu,“ prohlásil Vyskočil během dopoledního tréninku. Na něj sice Jágr nedorazil, ovšem podle doktora chce večer proti Lotyšům nastoupit.

Vzkazy fanoušků českým hokejistům

V O2 aréně se 43letý útočník objevil v sobotu pouze na chvíli, aby si vyzkoušel, zda může i se zraněným prstem držet hokejku a hrát bez vážnějšího omezení.

Když na MS ve Vídni 2005 zlomil Jágrovi malíček německý bek Stefan Schauer, museli mu v Brně vyrobit speciální dlahu. Ta nyní zřejmě potřeba nebude.

Jágr dostal v úvodním zápase v Praze proti Švédsku ránu do stejného malíčku po nenápadném zásahu obránce Klefboma. Ve třetí třetině odjel z ledu a i když zůstal na střídačce, už do něj nezasáhl.

Na Lotyšsko i se Smoleňákem

Na soupisku českého týmu byl dopsán útočník Radek Smoleňák. Do hry by měl poprvé zasáhnout v sobotu proti Lotyšsku.

„Rozhodli jsme se večer po zápase proti Švédsku. Ráno jsme ho dopsali a večer bude hrát,“ řekl asistent trenér Jaroslav Špaček novinářům po dopoledním tréninku v Tipsport areně. Smoleňák by měl začít jako třináctý útočník.

JE TAM! Jaromír Jágr vstřelil v utkání se Švédskem svůj 50. gól v dresu...
NEJDE TO. Jaromír Jágr utkání se Švédskem nedohrál, ve třetí třetině jej soupeř...

Vedení českého týmu si od nasazení osmadvacetiletého hráče slibuje zvýšení důrazu. „Máme hodně technických hráčů a potřebovali jsme někoho, kdo tam vlítne a odehraje pár střídání s tím, že to dohraje fyzicky. Radek to dělal celou sezonu i v přípravě před mistrovstvím. Takový hráč je pro nás důležitý,“ uvedl Špaček na adresu Smoleňáka.

Kouč Vladimír Růžička tak má k dispozici dva brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Na turnaji může využít 22 hráčů do pole a tři gólmany. Na svou šanci ještě čekají obránci Michal Kempný, Vojtěch Mozík a forvardi Michal Vondrka a Lukáš Radil.

Autoři: , ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...