Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jágr nekončí. ‚Příští rok budu líp připravený,‘ slíbil po vyřazení z play off

Sport

  17:00
SUNRISE - Podprůměrnou Floridu vytáhl do Stanley Cupu, v něm však vypadl hned v prvním kole. Jaromír Jágr zažívá zklamání i kvůli způsobu, jakým pro jeho tým sezona skončila. "Ve většině zápasů jsme totiž vedli, ale pak jsme je nedokázali dotáhnout do konce," litovala slavná 68.

Jágr v noci na dnešek padl a s ním i celá Florida. foto: ČTK

New York Islanders nebyli v sérii s Floridou favoritem, ale dokázali postoupit především díky zkušenostem a lídrovi Johnu Tavaresovi. Jágr a spol. v šestém utkání dlouho vedli, v čase 59:06 však přišlo vyrovnání.

A v druhém prodloužení také definitivní rána. „Byli jsme tak blízko tomu, abychom sérii vyrovnali a vrátili ji na rozhodující zápas k nám. Měli jsme na to, vždyť jsme při power-play soupeře málem dali gól do prázdné branky,“ utrousil zklamaný český veterán.

Ten přitom ještě před sezonou věříl, že s Floridou může ve Stanley Cupu dosáhnout na pěkný výsledek, konec v prvním kole je podle něj rozhodně pod možnostmi klubu. „Smůla, nedá se nic dělat,“ řekl Jágr.

Možná chyběly i jeho góly, vždyť v sérii přispěl svému týmu v šesti zápasech jen dvěma nahrávkami. Čekání na brankovou radost ve vyřazovací části pro něj bude minimálně o rok delší, poslední úspěch přišel před 37 duely - tehdy se psalo jaro roku 2012.

Marek Židlický (28) a Jonathan Huberdeau (11) .
Calvin de Haan (44) a Jaromír Jágr (68).

Zatím není úplně jasné, jestli bude Jágr dál pokračovat v NHL, ale s velkou pravděpodobností se to dá očekávat. Samozřejmě znovu na Floridě, kde si to kladenský rodák oblíbil a kde si oblíbili jeho.

„Pokud se vrátím, musím být připravený. Budu muset změnit tréninky, člověk se totiž může pořád zlepšovat a učit nové věci. Chci hrát dál, to je bez debat. A věřte, že budu připravený ještě líp než letos,“ vzkázal Jágr.

Autoři: