Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jágr začne sezonu v Chomutově, možná ji tam stráví celou. Středočechy povede poprvé v historii Kanaďan

Kladenská radost z triumfu v první lize a z postupu do extraligy. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Kladno - Hokejisty Kladna posílí pro nadcházející extraligovou sezonu hned šest hráčů ze zámoří. U týmu bude poprvé v historii působit i kanadský trenér Jeff Paul, který bude asistentem hlavního kouče Davida Čermáka. Dres Rytířů budou nově oblékat brankář Landon Bow, obránci Jake Dotchin, Cody Donaghey, Kyle Wood a útočníci Daniel Ciampini s Dannym Kristem.
  10:40

Nováček nejvyšší soutěže své posily oficiálně představil na čtvrteční tiskové konferenci. „Na jejich příchodu jsme pracovali již od začátku května. Jen jsme čekali na vhodný okamžik, kdy jména zveřejnit, a ten nastal teď,“ řekl hrající majitel klubu Jaromír Jágr.

Nejvýraznější posilou by měl být Dotchin, který odehrál v NHL 103 utkání za Anaheim a Tampu Bay. Dva starty v elitní zámořské soutěži si připsal gólman Bow, jenž by měl být novou týmovou jedničkou. Kristo je poté bývalým juniorským mistrem světa v dresu USA.

Kladenská radost z triumfu v první lize a z postupu do extraligy.
Jaromír Jágr

Středočeši zároveň oznámili, že při rekonstrukci svého stadionu hrát domácí zápasy zřejmě v Chomutově. Je pravděpodobné, že tam stráví celou sezonu.

„Je to pro nás komplikace, kterou ale nemůžeme ovlivnit a musíme na ni reagovat. Vše nyní směřuje k tomu, že sezonu začneme v Chomutově. Ještě ale není vše definitivně potvrzeno,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Lukáš Jůdl.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...