Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr odletěl do zámoří, nabídka Pens se mu nezdá

Sport

  15:28aktualizováno  16:57
PRAHA/PITTSBURGH - Návrat nejlepšího českého hokejisty do NHL je na 99% jistotou. Jaromír Jágr ve středu odletěl za oceán, ve Spojených státech by měl přistát v půl desáté večer českého času. Do hodiny a půl po vstupu na půdu USA by se měl rozhodnout, ze které zámořské nabídky si vybere. Internetovému portálu Pittsburghlive.com to oznámil Jágrův agent Petr Svoboda.

Jaromír Jágr. foto: Reprofoto

Internetový deník dále informoval, že Jágr přistane v New Yorku okolo půl desáté večer českého času. "Až přistane, tak všem oznámí své rozhodnutí o tom, kde bude hrát," řekl pro portál Petr Svoboda, agent Jaromíra Jágra pro NHL.

ZDROJ LIDOVKY.CZ

"Jágrovi se nelíbí nabídka Pittsburghu. Slibují mu velký prostor na ledě, chybí jim špičkové pravé křídlo, přesto Jágrovi nabízejí jen zhruba 2 miliony dolarů. To nabídka Detroitu může být i dvojnásobná. Právě proto bude ještě po příletu s oběma stranami jednat a poté se rozhodne."

Svoboda se v posledních hodinách sešel jak se zástupci Pittsburghu, tak i s generálním manažerem Detroitu Kenem Hollandem. "Byl ikonou Pittsburghu. Rádi bychom, aby dokončil kariéru u nás," řekl v úterý generální manažer Pittsburghu Rey Shero a následně oznámil, že Jágrovi nabídl klub smlouvu (mluví se o ročním kontraktu na 2 miliony dolarů), přičemž rozhodnutí hokejové legendy očekává během 24 hodin.

Právě na Pittsburghu a Detroit se nyní zúžily Jágrovy možnosti, kde odehraje minimálně ednu následující sezonu. Nejspíše tak definitivně padla varianta, že by hvězdná osmašedesátka zakotvila v Montrealu Canadians po boku Tomáše Plekance a Jaroslava Špačka.

PLATOVÝ STROP

PITSBURGHU chybí do platového stropu 7 milionů dolarů, má podepsanou kompletní obranu (7 beků) a 9 útočníků, z toho žádné klasické pravé křídlo. Jako chráněné volné hráče má další dva útočníky. Proto je jasné, že se Jágrovi nabídka na 2 miliony dolarů příliš nezamlouvá. Ani ne tak kvůli penězům jako takovým, jako spíše kvůli tomu, že nabídka nesvědčí příliš o tom, že by si jej klub vážil.

DETROITU chybí do platového stropu 17,2 milionů dolarů, má pod smlouvou ale jen 4 beky, z toho mladíka Kindla. Naopak v útoku má Detroit přetlak, podepsáno má 10 útočníků + několik nadějných mladíků. Přesto špičkové pravé křídlo pro první dva útoky ani "Rudá křídla" nemají. I s ohledem, že Lidström, který je o rok starší než Jágr dostal novou smlouvu na 6,2 milionů dolarů se dá očekávat, že nabídka pro českého útočníka bude výrazně vyšší než ta od Pittsburghu.

Anketa

Do kterého klubu Jágr zamíří?

Pittsburgh Penguins 81
Detroit Red Wings 154

Chcete se ihned nastěhovat
Chcete se ihned nastěhovat

J. Wolkera, Kralupy nad Vltavou - Lobeček, okres Mělník
3 788 174 Kč