Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágr opět míchal historickými tabulkami NHL. Oslnil i Pavelec

Sport

  7:19
NEW YORK - Jaromír Jágr opět míchal pořadím v historických tabulkách NHL, když se ve čtvrtečním utkání podílel dvěma asistencemi na výhře Floridy 4:2 nad Bostonem a stal se největší hvězdou zápasu.

Jágr v dresu Panthers. foto: Reuters

První přihrávkou se osamostatnil na čtvrté pozici v produktivitě hráčů všech dob od Rona Francise. Druhou asistencí zaznamenal 1800. bod v soutěži a zároveň se mezi nahrávači vyrovnal šestému Adamu Oatesovi. Oba jich mají 1079.

Po akcích Jágra otočila Florida na přelomu druhé a třetí třetiny skóre z 0:1 na 2:1 a vedení už nepustila. Boston, za které si jednu přihrávku připsal David Krejčí, porážkou vypadl ve Východní konferenci z postupové osmičky, protože Ottawa zvítězila na ledě New Yorku Rangers 3:0. Bruins musí v posledním utkání základní části zvítězit a pak potřebuje, aby Ottawa nebo Pittsburgh nebodovali.

VÝSLEDKY NHL

NY Rangers - Ottawa 0:3

Philadelphia - Carolina 1:3

Montreal - Detroit 4:3 v prodl.

Tampa Bay - New Jersey 4:3 v prodl.

Florida - Boston 4:2

Nashville - Minnesota 2:4

Colorado - Winnipeg 1:0 po sam. nájezdech

Calgary - Los Angeles 3:1

Edmonton - San Jose 1:3

St. Louis - Chicago 2:1

Vancouver - Arizona 5:0

V Západní konferenci je otázka všech postupujících do play off vyřešena. Calgary přehrálo zásluhou dvou branek a asistence Jiřího Hudlera doma Los Angeles 3:1 a po šesti letech si zajistilo účast ve vyřazovacích bojích. Naopak kalifornský klub přišel o možnost obhajoby Stanleyova poháru a je prvním týmem od roku 2007, který následující sezonu po triumfu ani nepostoupil do play off. Hudler byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu stejně jako Dmitrij Jaškin, který jedním gólem pomohl St. Louis k výhře 2:1 nad Chicagem.

V oslňujících výkonech pokračuje Ondřej Pavelec, který vychytal třetí nulu za sebou. Přesto si kladenský odchovanec nepřipsal výhru, protože s Winnipegem prohrál v Coloradu 0:1 po samostatných nájezdech. Český brankář kryl během 65 minut hry 21 střel, ale v penaltovém rozstřelu nechytil ani jeden ze dvou pokusů domácích. I bod stačil Jets k postupu do play off.

Ondřej Palát se ve čtvrtečním programu NHL zaskvěl třemi přihrávkami, kterými se podílel na výhře Tampy Bay 4:3 v prodloužení nad New Jersey. Za poražené jednou skóroval Patrik Eliáš. Z českého pohledu úspěšný večer završil Tomáš Plekanec, jenž přispěl jednou trefou k výhře Montrealu 4:3 v prodloužení nad Detroitem.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...