Sobota 30. března 2024, svátek má Arnošt
130 let

Lidovky.cz

Jágr: Po odchodu Kovalčuka se mi v Devils otevřel větší prostor

Sport

  22:40
o telefonu musel křičet, aby ho vůbec bylo slyšet. Přesto zámořští novináři zachytili první reakce českého hokejisty Jaromíra Jágra po podpisu roční smlouvy s New Jersey Devils. "Miluju hokej, tak jsem hledal klub, kde bych dostal příležitost hrát," řekl jednačtyřicetiletý Jágr.

Český hokejista Dallasu Stars Jaromír Jágr foto: ČTK

Jágr zrovna tráví dovolenou v americkém Las Vegas, odkud nejspíš mluvil s reportéry. V pozadí hrála hlasitá hudba, dvakrát byl hovor přerušen a pak ho někdo ukončil.

Vyjádření legendárního českého útočníka tak bylo velmi krátké a na spoustu otázek se žurnalisté nestihli zeptat, ale pár Jágrových slov zaznamenali.

"Je mi 41 let. Nemám moc možností. Není moc týmů, které by hledaly čtyřicetiletého veterána, zvlášť když se snížil platový strop," řekl Jágr o tom, jak si od začátku července hledal práci. "Zajímaly se o mě tři až čtyři kluby."

S generálním manažerem Devils se prý bavil ještě před odchodem Ilji Kovalčuka do Ruska. "Říkal jsem Louovi Lamoriellovi, že hledám klub, kde bych dostal příležitost hrát. Cítil jsem, že se po Kovalčukovi uvolnilo místo pro mě," vysvětlil Jágr, proč si nakonec vybral angažmá v New Jersey.

Potvrdil také, že kvůli snazšímu cestování si vybral klub z Východní konference a že vůbec nepřemýšlel o KHL. "Měl jsem v hlavě jedinou věc - zůstat v NHL," řekl Jágr.

Český veterán dostal rovněž otázku na časté střídání klubů. "Není to otázka toho, jestli se mi někde líbí nebo ne. Chtěl bych hrát za jeden tým celou kariéru, ale není moc hráčů, kteří mají to štěstí," odpověděl Jágr.

Pro Jágra podle vlastních slov nebude problém naskočit do celého ročníku NHL - ostatně bonusy ve smlouvě jsou i vzhledem k hrozbě zranění nastaveny podle počtu odehraných zápasů. "Minulá sezona pro mě byla nejdelší v kariéře. Hrál jsem dohromady 105 utkání. Tahle sezona bude kratší."

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...