Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jágr potvrdil ze mezi Sportovce roku patří, režíroval další výhru Omsku

Sport

  17:02
OMSK/MOSKVA - Útočník Jaromír Jágr prožil nejproduktivnější zápas v této sezoně Kontinentální hokejové ligy, v němž přispěl gólem a dvěma přihrávkami k vítězství Omsku nad Chabarovskem 4:0. Jednou skóroval i Roman Červenka, který jedenáct sekund před koncem utkání přihrál Jágrovi na čtvrtý gól. Avangard dal všechny čtyři branky v přesilových hrách.

Jaromír Jágr a Roman Červenka. foto: www.hawk.ru

Červenka se úspěšně zařadil do sestavy Omsku po jednozápasové pauze a vrátil se na post nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži. S bilancí 19 branek a 18 asistencí předstihl Josefa Vašíčka z Jaroslavle, který má na kontě rovněž 37 bodů (17+20).

Rok 2010 v obrazech

Minulý zápas Omsku před reprezentační pauzou Červenka spolu s obráncem Martinem Škoulou vynechali poté, co je v předchozím utkání 10. prosince hned v úvodu brutálně napadli hokejisté Čechova. Jágr, jenž v úvodu prosince zmeškal tři zápasy kvůli nespecifikovanému zranění, hraje ve výborné formě. Ve dvou utkáních po návratu na led nasbíral celkem pět kanadských bodů.

Kvůli duelu KHL však osmatřicetiletá hokejová legenda nedorazí na večerní slavnostní vyhlášení Sportovec roku ČR. V novinářské anketě se letošním mistr světa z Německa probojoval do elitní desítky a spolu se svými reprezentačními kolegy má reálnou šanci i na triumf v kolektivech roku.

Mezi střelce se zapsal i Václav Nedorost, který svou třetí trefou v sezoně jen zmírnil porážku Novokuzněcku s Novosibirskem 3:5.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...