130 let
Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr. | foto: ČTK

Jágr překonal vlastní rekord

Sport
  •   10:42aktualizováno  13:57
MOSKVA - Český hokejista Jaromír Jágr překonal v dnešním utkání Kontinentální hokejové ligy proti Chabarovsku vlastní rekord, když vstřelil branku již po 31 sekundách první třetiny. Dosud nejrychlejší trefu soutěže zaznamenal v úterý, kdy se do sítě Novokuzněcku trefil po 38 sekundách.

Omsk pokračuje ve zlepšených výkonech posledních dnů a v Chabarovsku vedl po deseti minutách už 4:0. Jágr dal i třetí gól hostů, na který mu nahrál Jakub Klepiš. Ještě v první třetině se však zápas značně zdramatizoval. Klepiš za rvačku vyfasoval trest do konce zápasu a krátce poté domácí snížili na dvoubrankový rozdíl. Když na úvod druhé třetiny snížili na 3:4, vypadalo to s Omskem špatně. Těsnou výhru ale nakonec Avangard udržel a navázal na čtvrteční zápas na ledě stejného soupeře, který vyhrál 4:0.

Jágrovi se podařilo v letošní sezoně skórovat dvakrát během jediného utkání již podruhé. Podobně vydařený zápas měl v neděli na hřišti Novosibirsku, kdy rozhodl o výhře svého týmu v prodloužení.

Omsk po odvolání trenéra Sergeje Gersonského vyhrál už pátý zápas za sebou. Tým stále vede dočasný kouč Igor Nikitin, mužstvo by měl převzít Kanaďan Wayne Fleming, jenž do Ruska přicestuje pravděpodobně příští týden.

Výsledek:

Chabarovsk - Omsk 3:4 (za hosty Jágr 2+0, Klepiš 0+1).

Autor: ČTK