Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Jágr převezme kladenský klub. Hrát za něj ale možná nebude

Sport

  20:28aktualizováno  20:35
PRAHA - Hokejová hvězda Jaromír Jágr převezme v nové sezoně od svého otce vedení kladenského klubu. Neznamená to však, že se do středočeského celku zároveň vrátí jako hráč. Mohl by zůstat v Omsku nebo zamířit zpět do NHL a Kladno v takovém případě řídit na dálku. Řekl to v sobotním rozhovoru pro MfDnes.

Příjezd českých hokejistů na hotel, Jaromír Jágr míří na pokoj. foto: www.getphoto.cz/Robin Drahoňovský

Útočníkovi, který v úterý oslaví 39. narozeniny, skončí v létě smlouva v Avangardu Omsk, kde hraje po odchodu z NHL už třetím rokem. Loni v létě Jágr slíbil, že se do dvou let do svého mateřského klubu vrátí. Nyní je rozhodnut převzít Kladno už po této sezoně.

"Jsem na to připraven. Otec to s pomocí města táhl 17 let, což je ohromná doba. Chci klub znovu nastartovat a rád bych začal od mládeže," uvedl Jágr.

Ve své hráčské kariéře by přitom i v takovém případě mohl pokračovat v zahraničí a kladenský klub řídit z ciziny. "Možná ještě zůstanu v Omsku, možná se vrátím do NHL, to se teprve uvidí," dodal.

Svého otce vystřídá ve funkci prezidenta klubu. "Je mi sedmdesát, to není legrace. Je to ponižující a smutné, když vidíte, jak se město staví k něčemu, co jsem sedmnáct let budoval a tvořil," uvedl hráčův otec.

Jágr starší kandidoval stejně jako ředitel klubu Milan Volf v komunálních volbách za stranu Volba pro Kladno, která skončila v opozici, a kvůli tomu údajně nyní dostává extraligový celek menší dotace. Příchod Jágra mladšího by prý mohl situaci zlepšit. Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný šampion Stanleyova poháru s Pittsburghem podle MfD ročně sám podporuje klub několika miliony korun.

Kladno je tři kola před koncem základní části extraligy na předposledním třináctém místě o pět bodů před Mladou Boleslaví a bojuje o záchranu.

Autor: