Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ještě minimálně rok v NHL. Jágr prodloužil smlouvu s Floridou

Sport

  19:48aktualizováno  21:12
SUNRISE/PRAHA - Pouhý den po skončení základní části sezony NHL 2014/15 se útočník Jaromír Jágr domluvil s vedením Floridy na nové smlouvě. V zámoří tak bude 43letý rekordman působit i v příštím ročníku.

Jágr v dresu Panthers. foto: Reuters

„Jaromír je profesionál každým coulem a skvělý hráč. Jeho podepsáním jsme se opět posunuli k našemu cíli, kterým je vybudování vítězného týmu,“ uvedl majitel klubu Vincent Viola. „Navíc mu stačilo dvacet zápasů a hned se stal miláčkem fanoušků,“ přidal.

Jágr přišel na Floridu v únoru po výměně z New Jersey a původní kontrakt mu měl skončit v létě. Za Panthers ve zbytku sezony odehrál 20 zápasů a připsal si šest branek a 12 přihrávek. Celkem ročník zakončil s bilancí 47 bodů (17 gólů, 30 asistencí) v 77 utkáních.

‚Místní mládi mi dodalo elán do života‘

„Jsem rád, že jsme byl vyměněný zrovna sem. Nevěděl jsem, jak dobrý tým tady je,“ řekl Jágr pro Miami Herald. „Odehrál jsem tady dvacet zápasů a spousta lidí si myslela, že to tím skončí. Mladí kluci tady mi ale dodali energii a elán do života. Jsem rád, že se sem vrátím,“ řekl kladenský odchovanec, který se v příštích dnech připojí k české reprezentaci a měl by startovat na blížícím se mistrovství světa. Svoji účast však ještě definitivně nepotvrdil.

„Mám obrovskou radost, že jsme se domluvili,“ přidal generální manažer Panthers Dale Tallon. „Se spoluhráči Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem se skvěle doplňují a jeho tvrdá práce a pozitivní přístup měly na náš tým obrovský vliv,“ prohlásil.

Jaromír Jágr se dvěma trefami zasloužil o výhru Floridy 4:2 v Ottawě.
Jaromír Jágr bojuje o puk

Pro Floridu bylo udržení Jágra jednou z priorit po skončení sezony. Tallon se již před měsícem sešel v Montrealu s agentem Petrem Svobodou, který českého reprezentanta zastupuje. Obě strany se chtěly na spolupráci dohodnout ještě před 1. červencem, kdy by se Jágr stal volným hráčem.

V minulosti už Jágr v NHL strávil 21 sezon v dresech Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a Pittsburghu, se kterým dvakrát vyhrál Stanleyův pohár. Je nejproduktivnějším Evropanem v zámořské soutěži a se ziskem 1802 bodů (722 branek, 1080 asistencí) mu patří čtvrté místo v historické tabulce kanadského bodování NHL.

Autoři: ,

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč