130 let

Jágr při zápase s Ufou. | foto: ČTK

Jágr rozhodl třetí zápas čtvrtfinále

Sport
  •   17:08
OMSK - Gól Jaromíra Jágra rozhodl o vítězství hokejistů Omsku nad Kazaní v třetím čtvrtfinále Kontinentální ligy, po němž vede Avangard 2:1 na zápasy a k postupu do semifinále mu chybí jedno vítězství. Po dnešní výhře 4:2 se soupeři znovu v Omsku utkají v sobotu.

Druhý celek dlouhodobé části KHL přitom na ledě Avangardu dvakrát vedl, ale domácí tým pokaždé záhy srovnal krok. Rozhodující chvíle přišly krátce po polovině zápasu: Dmitrij Rjabykin vyrovnal v 34. minutě na 2:2 a půldruhé minuty po jeho gólu poslal domácí mužstvo do vedení Jágr.

Sedmatřicetiletý český útočník byl nejdůraznější v souboji o puk, volně ležící u tyčky těsně před brankovou čárou. Platnost gólu musel nicméně potvrdit videorozhodčí, protože kotouč po Jágrově zásahu zalehl kazaňský brankář Fredrik Norrena.

Rozhodčí měl pak hlavní slovo i při posledním gólu zápasu. O ten se 19 sekund před koncem postaral Dmitrij Vlasenkov, který byl při nájezdu na prázdnou branku hostů faulován. Třebaže kotouč skončil mimo branku, odpískal sudí technický gól.

Autor: ČTK