Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jágr se dočkal další pocty: Zařadili ho do nejlepšího týmu Pittsburghu historie

Sport

  16:44
PITTSBURGH - Fanoušci, novináři a vedení hokejového Pittsburghu vybralo do nejlepšího týmu Penguins všech dob i Jaromíra Jágra. Nezapomněli ani na dalšího českého útočníka Martina Straku, který se sice na patnáctičlenný seznam nevešel, ale dostal čestné místo v historii klubu.

Jaromír Jágr v dresu Pittsburghu foto: Reprofoto

Mezi nejlepšími "Tučňáky" historie jsou klubová legenda a současný majitel Mario Lemieux, Ron Francis, Rick Kehoe, Kevin Stevens, Jean Pronovost, Paul Coffey, Larry Murphy, Ulf Samuelsson, Tom Barrasso, Syl Apps, Joe Mullen, Dave Burrows, Les Binkley a Pierre Larouche.

Jágr hrál v Pittsburghu v letech 1990 až 2001 a dvakrát s týmem získal Stanley Cup. V dresu Penguins pětkrát vyhrál kanadské bodování soutěže a jednou získal prestižní Hart Trophy.

Hlasující nezapomněli ani na dalšího Čecha, který týmem Penguins prošel. Straka, který s přestávkami strávil v Pittsbughu deset sezon, se sice na soupisku hvězdného výběru nevešel, ale i tak mu přidělili čestné místo v historii klubu. Stejné pocty se dostalo také Ricku Tocchetovi, Randymu Carlyleovi, Ronu Stackhousovi a Lowellu MacDonaldovi.

Na seznamu, který bude mít čestné místo v nové hale Penguins, chybí současné hvězdy Pittsburghu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, protože hlasy mohli dostat jen ti hráči, kteří ukončili kariéru nebo v klubu nepůsobí.

Autor: