130 let
Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr. | foto: ČTK

Jágr se po měsíci konečně trefil

Sport
  •   16:20
MOSKVA - Útočník Omsku Jaromír Jágr ukončil už po 42 sekundách dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy proti Čerepovci svůj střelecký půst, který trval více než měsíc. Jednou se trefil také Jakub Klepiš a domácí Avangard zvítězil nad Severstalem 5:2.

Šestatřicetiletý Jágr se v KHL naposledy trefil 31. října shodou okolností právě proti Čerepovci a od té doby neskóroval osm zápasů. Avangard v nich sedmkrát prohrál a dnes si připsal teprve druhé vítězství z posledních devíti utkání.

Jágr se dnes po Klepišově přihrávce přiblížil svému nejrychlejšímu gólu v soutěži, v září se trefil už v 31. sekundě. Gólově se dnes v KHL z českých hráčů prosadil i Josef Vašíček z Jaroslavle, jenž otevřel skóre zápasu v Novosibirsku. Na vítěznou trefu Guskova přihrál Zbyněk Irgl a Lokomotiv vyhrál 3:2.

Asistence si připsali i Michal Mikeska a Petr Vampola z Ufy, která doma porazila Spartak Moskva. Vampola hrál za Salavat Julajev poprvé od svého příchodu z Plzně; dnes v sestavě nahradil krajana Leoše Čermáka, který nenastoupil.

VÝSLEDEK: 
Omsk - Čerepovec 5:2 (za domácí Klepiš 1+2, Jágr 1+1), Novosibirsk - Jaroslavl 2:3 (za hosty Vašíček 1+0, Irgl 0+1), Barys Astana - Petrohrad 1:4, Ufa - Spartak Moskva 2:1 (za domácí Mikeska 0+1, Vampola 0+1), Čeljabinsk - CSKA Moskva 5:1.

Autor: ČTK