130 let
Spartak - Omsk (Jágr).

Spartak - Omsk (Jágr). | foto: ČTK

Jágr se po zranění vrátil na led, svůj comeback navíc okořenil dvěma góly

Sport
  •   15:02
MOSKVA - Hokejový útočník Jaromír Jágr se po třech zápasech, které vynechal kvůli nespecifikovanému zranění, vrátil do sestavy Omsku a dvěma góly dnes pomohl v Kontinentální lize k výhře 3:2 nad Astanou.

Česká hvězda zajistila Avangardu rychle dvoubrankové vedení. Po 53 sekundách Jágr otevřel skóre, když si po asistenci brankáře Omsku Karriho Räma najel svým typickým způsobem před branku od pravého mantinelu. Na 2:0 zvýšil v deváté minutě v přesilovce, když zblízka usměrnil puk do branky.

Čtěte také

Omsk, který nastoupil po pátečním divokém utkání a hromadné rvačce s Čechovem bez zraněných Martina Škouly a Romana Červenky, ve druhé třetině o náskok přišel. V 54. minutě zařídil Avangardu vítězství Alexej Bondarev. Jágr zaznamenal druhý dvoubrankový zápas v této sezoně. Celkem má letos na kontě dvanáct gólů a třináct přihrávek a je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Červenkou.

Vynikající zápas odehrál také Josef Vašíček, který se čtyřmi gólovými asistencemi podepsal pod vysoké vítězství Jaroslavle 8:2 nad Čerepovcem. Svou bilanci v této sezoně vylepšil na 17 branek a 19 asistencí a poskočil na třetí místo v kanadském bodování celé soutěže. O jeden bod Vašíček předstihl i Červenku a je nejproduktivnějším Čechem v soutěži.

Jediný gól stačil k výhře Nižněkamsku, který zásluhou Pavla Brendla porazil 1:0 Dinamo Minsk. Neuspěli oba čeští brankáři v KHL. Divoký zápas prožil Jakub Štěpánek s Petrohradem, který podlehl na ledě Torpeda Nižnij Novgorod 2:5. Český gólman musel už na začátku 12. minuty přepustit místo v brance Jevgeniji Nabokovovi poté, co inkasoval dvakrát během dvou minut a 16 sekund a hosté prohrávali 1:2. Jenže ruská hvězda vzápětí dostala tři góly za necelé dvě minuty a od druhé třetiny chytal znovu Štěpánek. Svěřenci Václava Sýkory však už na nepříznivý vývoj zareagovat nedokázali.

Naopak dobře rozehraný zápas ztratil Spartak Moskva s Dominikem Haškem v brance. V domácím utkání proti Atlantu Mytišči vedl už 3:0, ale nakonec prohrál 3:4 v prodloužení. Výhra byla satisfakcí pro trenéra Miloše Říhu, který byl v říjnu odvolán ze střídačky Spartaku kvůli špatným výsledkům.

Atlant zahájil velký obrat v závěru první třetiny, kdy osm sekund před sirénou překonal Haška v přesilovce Alexandr Něstěrov. Po přestávce přišel místo Vitalije Kovala do branky hostů Konstantin Barulin, který už gól nepustil. Naopak Hašek inkasoval v závěru druhé i třetí třetiny.

Prodloužení ukončil už po 65 sekundách druhý nejproduktivnější hráč KHL Sergej Mozjakin, jenž dal v přesilovce pět na tři svůj druhý gól v zápase.

Autor: ČTK