Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jágr: Soupeři nás v závěru přehrávají, nemáme fyzičku

Sport

  10:05
PRAHA - Hvězdné Kladno prohrálo v hokejové extralize čtyřikrát v řadě. Spolumajitel klubu Jaromír Jágr se po úterní prohře po samostatných nájezdech se Slavií zlobil, že hráči nemají fyzičku. Podle slavné "68" mužstvo podcenilo přípravu během reprezentační přestávky.

Slavia Praha - Rytíři Kladno. Jaromír Jágr z Kladna (vlevo) a Petr Kadlec ze Slavie (vpravo)

Utkání se Slavií jste měli slibně rozjeté, ale stejně jako ve středu proti Budějovicím a v pátek proti Zlínu jste prohráli poslední třetinu. Čím to je?
Já se v tom nechci moc rýpat. Myslím, že ten problém vznikl před dvěma týdny, kdy byla reprezentační přestávka a my jsme ji nějakým způsobem podcenili. A teď nám nezbývá nic jiného než to napravit. Jde o to, aby si to hráči uvědomili, protože to, že prohráváme zápasy, není náhoda. Ve třetích třetinách nás soupeři přehrávají, jsou lepší v osobních soubojích a to je všechno o fyzičce. A o individuálním tréninku.

Chcete říci, že jste přestávku při Karjala Cupu promrhali?
Dá se to tak říct.

V poslední třetině úterního duelu jste na slávistického gólmana Miroslava Kopřivu vyslali jen dvě střely...
Jak říkám, to je odraz naší přípravy. To je náš problém.

Krenželok rozhodl v nájezdech o výhře Slavie nad Kladnem

Vy sám jste na facebooku před zápasem psal, že nemáte energii, ale v zápase jste si vypracoval spoustu šancí a dvakrát jste nehrával na gól. Jak se vám podařilo tu energii vydolovat?
Já se necítil dobře, ale bojoval jsem. Stejně pak bylo vidět, že ve třetí třetině má Slavia daleko víc ze hry, což je smutné. U mančaftu, jako jsme my, by to mělo být naopak. My bychom to měli mít založené na kondici a na síle. Opak je pravdou.

Když jste na trestné lavici sledoval, jak Tomáš Plekanec sází góly v nájezdech, neříkal jste si, že už je rozhodnuto aspoň o tom druhém bodu?
Ani jsem se nekoukal. Spíš přemýšlel, co udělám jako majitel.

Přišel jste na něco?
Zatím nevím. Musím něco vymyslet. Tým jako my si nemůže dovolit prohrát čtyři zápasy za sebou a dělat, že se nic nestalo. To prostě nejde.

Je situace pro Kladno o to horší, že se NHL může brzy rozjet a vy odletět do zámoří?
Ještě jsem nikam neodjel. Důležité je to nějakým způsobem řešit. A já to řešit budu.

Bez ohledu na osud jednání v NHL vaše mužstvo brzy opustí Jiří Tlustý a Marek Židlický. Budete se za ně snažit najít náhradu?
Náš styl není kupovat nějaké posily. To není cesta, kterou jsme se rozhodli jít. Ono je úplně jedno, jestli je tady nějaký allstars tým, jestli tady bude hrát Gretzky, Messier nebo Lemieux. Pokud na to ti hráči nebudou mít fyzicky nebo neodevzdají maximum, tak na tom nezáleží. Problém je v tom, že nás všichni přehrávají v posledních třetinách.

Probíral jste s trenéry, jak si představujete práci na vylepšení fyzické kondice?
To je naše interní věc, jak to uděláme, ale řešit to musíme. Záleží jen na nás, jak se s tím popereme. A čím dřív to bude, tím to bude lepší pro mužstvo. Čekat, až bude další reprezentační přestávka? To už by mohlo být pozdě.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...