Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágr: ve 39 letech se stal nejlepším útočníkem MS

Sport

  22:59
PRAHA/BRATISLAVA - Čeští hokejisté Jaromír Jágr a Marek Židlický byli zařazeni do All Star týmu mistrovství světa v Bratislavě. Devětatřicetiletý pravý křídelní útočník Jágr byl vybrán do nejlepší šestice světového šampionátu podle akreditovaných novinářů potřetí v kariéře. Jaromír Jágr se navíc stal nejlepším útočníkem šampionátu, nejlepším bekem byl vyhlášen Kanaďan Alex Pietrangello a gólmanem Švéd Viktor Fasth.

Česko - Rusko (Jágr slaví bronz). foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Poprvé byl Jágr v All Star týmu MS na domácím šampionátu v Praze v roce 2004, kde Češi vypadli ve čtvrtfinále, a pak o rok později po triumfu ve Vídni. O pět let mladší obránce Židlický se dočkal ocenění podruhé, premiérově to bylo také v roce 2005.

Post gólmana obsadil Švéd Viktor Fasth, který byl při svém premiérovém startu na světovém šampionátu zvolen i nejužitečnějším hráčem turnaje. Poprvé na MS hrál i jeho krajan David Petrasek, jenž zaujal na pozici beka. Poprvé jsou v All Star také útočníci Patrik Berglund, třetí zástupce Švédska, a Fin Jarkko Immonen.

Přehled ocenění podle akreditovaných novinářů:

All Star tým: Viktor Fasth - David Petrasek (oba Švédsko), Marek Židlický - Jaromír Jágr (oba Česko), Patrik Berglund (Švédsko), Jarkko Immonen (Finsko).

Nejužitečnější hráč: Viktor Fasth (Švédsko).

Nejlepší hráči turnaje na jednotlivých postech:

Brankář: Viktor Fasth
Obránce: Alex Pietrangello
Útočník: Jaromír Jágr

Autoři: ,

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...